Ελλάδα

Πτώση αεροσκάφους Αντόνοφ στην Καβάλα

Πτώση αεροσκάφους  Αντόνοφ στην Καβάλα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει φωτιά στον κινητήρα του αεροσκάφους, λίγο πριν τη συντριβή - 8μελές πλήρωμα και επικίνδυνα υλικά το φορτίο του

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου, όταν αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ συνετρίβη δυτικά της Καβάλας, ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Αντιφιλίππους, όπου άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, καθώς όπως ανακοινώθηκε επέβαιναν 8 άτομα.

Από το σημείο ζητήθηκε η άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας . Όπως είπε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης έχει δοθεί εντολή για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεων που περιφρουρούν την περιοχή καθώς δεν είναι γνωστή η τοξικότητα του φορτίου που κουβαλούσε το αεροσκάφος, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος αναμένεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ελέγξει την επικινδυνότητα του φορτίου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Στην περιοχή πολύ έντονη είναι η μυρωδιά καμένου καυσίμου, ενώ πυκνό είναι και το σύννεφο καπνού, ωστόσο οι εστίες φωτιάς είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης καθώς η πυροσβεστική έχει δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλέγμα για να αποτραπεί οποιοσδήποτε τέτοιος κίνδυνος.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα, ενώ χρήστες των social media ανέφεραν διακοπές ηλεκτροδότησης σε τουλάχιστον 10 χωριά.

Ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή της πτώσης

Μαρτυρίες ανέφεραν εκρήξεις και το αεροσκάφος πήρε φωτιά στον αέρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πιλότος ζήτησε έκτακτη προσγείωση αλλά φαίνεται ότι δεν πρόλαβε.

To αεροσκάφος Antonov ξεκίνησε από την Σερβία και κατευθυνόταν στην Ιορδανία αλλά χάθηκε το στίγμα στα δέκα ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας. Φέρεται να εκτελούσε εμπορική πτήση μεταφορών. Ο πιλότος ανέφερε βλάβη σε κινητήρα και αμέσως έλαβε άδεια έκτακτης προσγείωσης από το αεροδρόμιο της Καβάλας.

Στο τέλος της χερσονήσου του Αγίου ‘Ορους το αεροσκάφος κάνει στροφή 180 μοιρών, χάνει ύψος φλεγόμενο σε μικρή απόσταση από σπίτια, σύμφωνα με βίντεο ντοκουμέντο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments