Ελλάδα

Αντόνοφ: Δήμαρχος Παγγαίου “Πιθανό να εκκενωθεί ο οικισμός των Αντιφιλίππων”

Αντόνοφ: Δήμαρχος Παγγαίου “Πιθανό να εκκενωθεί ο οικισμός των Αντιφιλίππων”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Αντόνοφ: Με το πρώτο φως της ημέρας οι Αρχές ξεκίνησαν την έρευνα της αιτίας για την πτώση του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα το οποίο μετέφερε «επικίνδυνο υλικό» στην περιοχή των Αντιφιλίππων

Με το πρώτο φως της ημέρας οι Αρχές ξεκίνησαν την έρευνα της αιτίας για την πτώση του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα το οποίο μετέφερε «επικίνδυνο υλικό» στην περιοχή των Αντιφιλίππων και η εκκένωση της περιοχής, εξαιτίας των χημικών που υπάρχουν στο σημείο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης είναι πολύ πιθανό να αδειάσει ο οικισμός των Αντιφιλίππων καθώς ίσως δεν είναι ασφαλές να κυκλοφορεί κόσμος σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το σημείο της συντριβής. Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το συμβούλιο το Δήμου για να λάβει την απόφαση.

Ο δήμαρχος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN τόνισε πως αυτό που τον ανησυχεί «δεν είναι τόσο η τοξικότητα, αλλά ο φόβος για αναζωπυρώσεις στα πυρομαχικά. Η τοξικότητα ελέγχθηκε, θεωρείται σε καλό επίπεδο, αλλά αυτές είναι μόνο οι πρώτες ενδείξεις και πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί».

Στην περιοχή υπάρχει πολύ έντονη είναι η μυρωδιά καμένου καυσίμου, ενώ πυκνό είναι και το σύννεφο καπνού, ωστόσο οι εστίες φωτιάς είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης καθώς η πυροσβεστική έχει δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλέγμα για να αποτραπεί οποιοσδήποτε τέτοιος κίνδυνος.

Από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, δύο πυροσβέστες που ήταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Από τη Νις της Σερβίας είχε απογειωθεί το αεροσκάφος

Η πτώση του μεταγωγικού αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα μετατράπηκε σε ολονύχτιο θρίλερ, μιας και οι πληροφορίες που βγαίνουν είναι συγκεχυμένες. Μέχρι αυτή τη στιγμή καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από τις αρχές στη Σερβία.

Το βέβαιο είναι ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε χθες βράδυ από το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις, στη νότια Σερβία. Το αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ συνετρίβη δυτικά της Καβάλας, ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Αντιφιλίππους, όπου άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, καθώς όπως ανακοινώθηκε επέβαιναν 8 άτομα.

Από το σημείο ζητήθηκε η άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας . Όπως είπε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης δόθηκε εντολή για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεων που περιφρουρούν την περιοχή καθώς δεν είναι γνωστή η τοξικότητα του φορτίου που κουβαλούσε το αεροσκάφος, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος αναμένεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ελέγξει την επικινδυνότητα του φορτίου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments