Διεθνή

Υπ. Άμυνας: Στις ΗΠΑ για Τουρκία και F – 35

Υπ. Άμυνας: Στις ΗΠΑ για Τουρκία και F – 35

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται από χθες το βράδυ και μέχρι την προσεχή Πέμπτη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται από χθες το βράδυ και μέχρι την προσεχή Πέμπτη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά από επίσημη πρόσκληση που το απηύθυνε ο Αμερικανός ομόλογός του, Λόιντ Ώστιν.

Σειρά επαφών και συναντήσεων πρόκειται να έχει στην Αμερική ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας μας, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να θέσει στους συνομιλητές του τα ζητήματα της προκλητικότητας της γειτονικής μας χώρας και των F – 35.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό ομόλογό του σήμερα, στις  21:00’ ώρα Ελλάδος.

Προηγουμένως, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τους επικεφαλής και υψηλόβαθμα στελέχη του διάσημου think tank «Heritage Institute». Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εν συνεχεία, ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος θα έχει συνεργασία με τον με τον Νίκος Λαρυγγάκη, Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου, καθώς και με τον Μάικλ Σμιτ, ο οποίος είναι Αρχιστράτηγος και επικεφαλής του Προγράμματος F-35 του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Με τον Μάικλ Σμτ θα συζητήσει διεξοδικά τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες προκλήσεις της τουρκικής πλευράς, η οποία προσβάλλει τη χώρα μας αλλά και τις ΗΠΑ για τη συνεργασία μεταξύ Αθήνας – Ουάσιγκτον αναφορικά με το πρόγραμμα F – 35 και σχετικά με τις αντιρρήσεις κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων για την πώληση  F – 16 στην Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments