Πολιτισμός

Κέρκυρα: Η πρώτη βιογραφία του Νικόλαου Μάντζαρου στην αγγλική γλώσσα

Κέρκυρα: Η πρώτη βιογραφία του Νικόλαου Μάντζαρου στην αγγλική γλώσσα

Πηγή Φωτογραφίας: Kerkyra Simera- Louis Hotels

Κέρκυρα: Η έκδοση του βιβλίου συμπίπτει με τα 150 έτη από τον θάνατο του Μάντζαρου

Κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Cambridge Scholars Publishing το βιβλίο του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Κώστα Καρδάμη, με τίτλο Nikolaos Mantzaros and the Emergence of a Greek composer (μετάφραση: Βέρα Κονιδάρη, Richard Pine, στη σειρά Durrell Studies).

Πρόκειται για την πρώτη πλήρη βιογραφία του Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου στην αγγλική γλώσσα, γεγονός που προσφέρει τη δυνατότητα σε ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό να γνωρίσει τη ζωή, το έργο και την εποχή του εμβληματικού Κερκυραίου συνθέτη.

Πέρα από τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονται, το βιβλίο προσεγγίζει τον Μάντζαρο εκτός της συμβατικής εικόνας του «εθνικού συνθέτη», αποκαλύπτοντας παράλληλα μίαν ιστορική περίοδο, της οποίας οι πρωταγωνιστές βρίσκονταν μεταξύ της εμπειρίας των αυτοκρατοριών και της ανόδου των εθνικισμών. Φωτίζεται δε με ιδιαίτερο τρόπο το πνευματικό και κοινωνικό περιβάλλον των Επτανήσων κατά την περίοδο της βρετανικής επικυριαρχίας.

Η έκδοση του βιβλίου συμπίπτει με τα 150 έτη από τον θάνατο του Μάντζαρου (1872-2022) και μάλιστα οι μεταθανάτιες διαδρομές της φήμης του αποτελούν το αντικείμενο του τελευταίου κεφαλαίου της έκδοσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments