Ελλάδα

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Εκκενώθηκε το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Εκκενώθηκε το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Η πυρκαγιά στην Πεντέλη συνεχώς μεγαλώνει, μιας και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ δυνατοί και δυσκολεύουν σε τεράστιο βαθμό την προσπάθεια κατάσβεσης της από τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Η πυρκαγιά στην Πεντέλη συνεχώς μεγαλώνει, μιας και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ δυνατοί και δυσκολεύουν σε τεράστιο βαθμό την προσπάθεια κατάσβεσης της από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο πυρομετεωρολόγος κ. Θεόδωρος Γιάνναρος ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Facebook ότι η δασική πυρκαγιά στην Πεντέλη έχει λάβει άσχημες διαστάσεις και πως οι εργαζόμενοι αποχωρούν από τις εγκαταστάσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η δασική πυρκαγιά στην Πεντέλη έχει λάβει άσχημες διαστάσεις. Αποχωρούμε από τις εγκαταστάσεις μας στο ΕΑΑ, αλλά θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες και να ενημερώνουμε για ότι νεότερο προκύψει.

Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Παραμείνετε ενημερωμένοι. Παραμείνετε σε επαγρύπνηση, έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου “Η φωτιά έχει μπει σε σπίτια στο Ντράφι”

Ανεξέλεγκτες είναι οι διαστάσεις του πύρινου μετώπου, που ξέσπασε νωρίτερα στο Βαγιάτι Πεντέλι με την φωτιά να έχει μπει ήδη στο Ντράφι φτάνοντας στα σπίτια. Το παραπάνω επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς επισημαίνοντας πως ήδη σπίτια καίγονται. pyrkagia-penteli_1

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, περίπου στις 18:00, κινητοποιήθηκαν 78 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 22 οχήματα, 11 Α/Φ και 5 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π του Ε.Σ. και 1 ακόμη Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments