Διεθνή

ΕΕ: Ξεκίνησαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

ΕΕ: Ξεκίνησαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Πηγή Φωτογραφίας: abcnews

Η Βόρεια Μακεδονία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα από το 2005, ενώ η Αλβανία από το 2014

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε επισήμως σήμερα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε τις συζητήσεις για τη διεύρυνση της ΕΕ με δύο επιπλέον κράτη – μέλη, κάνοντας λόγο για ιστορική στιγμή την οποία «περίμεναν επί τόσο καιρό οι πολίτες σας και το αξίζουν», είπε απευθυνόμενοι στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα από το 2005, ενώ η Αλβανία από το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι δύο από τις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, η Σερβία και το Μαυροβούνιο, βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις για πλήρη ένταξη στην ΕΕ, ενώ το Κοσσυφοπέδιο και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη ελπίζουν να γίνουν υποψήφιες.

Σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις είχαν «παγώσει», καθώς είχε θέσει βέτο η Βουλγαρία.

«Ο τρόπος που η Βουλγαρία αντιμετώπισε τη Βόρεια Μακεδονία ήταν ντροπιαστικός. Η Σόφια περισσότερο μας δίχασε παρά μας ένωσε. Ελπίζω ότι αυτό θα αλλάξει τώρα», σημείωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, στις Βρυξέλλες για τις διακυβερνητικές διασκέψεις Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments