Διεθνή

Νέα Υόρκη: Συναγερμός από τις επιθέσεις καρχαριών στο Λονγκ Άιλαντ

Νέα Υόρκη: Συναγερμός από τις επιθέσεις καρχαριών στο Λονγκ Άιλαντ

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Αυξημένα μέτρα στις παραλίες του Λονγκ Άιλαντ λαμβάνει η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, μετά τις πέντε επιθέσεις καρχαριών μέσα σε δύο εβδομάδες

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης διέταξε τη Δευτέρα τις κρατικές υπηρεσίες να εντείνουν την επιτήρηση στις παραλίες του Λονγκ Άιλαντ μετά από μια σειρά από πέντε επιθέσεις καρχαριών τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το ξαφνικό “κύμα” των καλοκαιρινών επιθέσεων καρχαριών,  ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου στην παραλία Τζόουνς και περιελάμβανε δύο την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο καμία να. αποδειχθεί μοιραία.

«Αναλαμβάνουμε δράση για να επεκτείνουμε τις περιπολίες για καρχαρίες και να προστατεύσουμε τους λουόμενους από δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις», ανέφερε σε γραπτή δήλωση η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ.

Το διάταγμα απαιτεί τη χρήση υπερωριών για την ενίσχυση του προσωπικού ναυαγοσώστη στις παραλίες κατά 25%, αναπτύσσοντας περιπολικά σκάφη, drones και ελικόπτερα και διανέμοντας υλικό για να προειδοποιηθούν οι πολίτες για την απειλή.

Οι συναντήσεις του καρχαρία στα ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ, που είδε μόνο μία το περασμένο καλοκαίρι, μπορεί να οφείλεται σε απότομη αύξηση του αριθμού των λεγόμενων ψαριών δολώματος, Menhaden ή bunker, στα ρηχά νερά κοντά στην ακτή, δήλωσε ο Γκάβιν Νέιλορ του International Shark Attack.

Ο Νέιλορ είπε ότι οι περισσότερες από τις επιθέσεις φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν από ανήλικους καρχαρίες-τίγρεις, οι οποίοι θήλαζαν σε μεγάλους αριθμούς στην παραλία Τζόουνς. Ένας κολυμβητής δαγκώθηκε στο δεξί του πόδι στις 30 Ιουνίου κοντά στην παραλία Τζόουνς.

“Τα νεαρά τείνουν να είναι λιγότερο διακριτικά (όταν στοχεύουν στη λεία) και λιγότερο έμπειρα. Τα μεγαλύτερα τείνουν να είναι πιο μακριά από την ακτή”, είπε ο Naylor. «Αλλά ο κύριος λόγος είναι ότι οι καρχαρίες ψάχνουν για τροφή και στοχεύουν το Μανχάντεν».

Ένας ναυαγοσώστης του Σμιθ Πόιντ δαγκώθηκε στο χέρι, στις 3 Ιουλίου. Τέσσερις ημέρες αργότερα ένας ναυαγοσώστης δέχτηκε επίθεση κοντά στην παραλία Ocean και υπέστη ελαφρά τραύματα στον αστράγαλό του.

Οι δύο τελευταίες επιθέσεις σημειώθηκαν την Τετάρτη, όταν ένας σέρφερ δέχτηκε ένα δάγκωμα καρχαρία στο πόδι στην παραλία Smith Point και ένας κολυμβητής από την Αριζόνα δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά του Seaview Beach.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments