Ελλάδα

ΔΕΔΔΗΕ: Έγινε επανηλεκτροδότηση 90 υποσταθμών – Σκοπός η αποκατάσταση του ρεύματος μέσα στην ημέρα

ΔΕΔΔΗΕ: Έγινε επανηλεκτροδότηση 90 υποσταθμών – Σκοπός η αποκατάσταση του ρεύματος μέσα στην ημέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΔΕΔΔΗΕ: Επί ποδός από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη βρέθηκαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας με εντατικούς ρυθμούς μέχρι αυτή την ώρα τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο

Επί ποδός από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη βρέθηκαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας με εντατικούς ρυθμούς μέχρι αυτή την ώρα τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο.

Αναλυτικότερα, από την καταστροφική φωτιά, είχαν τεθεί από εχθές το βράδυ εκτός λειτουργίας 2 γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή, οι οποίες σήμερα το πρωί ανήλθαν σε 4 Γραμμές Μέσης Τάσης, που τροφοδοτούν 210 υποσταθμούς, επηρεάζοντας περίπου 15.000 καταναλωτές.

Επίσης, με τα έως τώρα δεδομένα, έχει προκύψει η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης 100 περίπου στύλων Μέσης και Χαμηλής Τάσης και εξαρχής κατασκευής 5 Υποσταθμών Μέσης Τάσης λόγω ολικής καταστροφής.

Ωστόσο, με την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, έως σήμερα το μεσημέρι επανηλεκτροδοτήθηκαν 90 υποσταθμοί επιτυγχάνοντας την επανηλεκτροδότηση 6.700 καταναλωτών.

Όπως προκύπτει από την έως αυτή τη στιγμή επιθεώρηση του Δικτύου, στα σημεία που έχει επιτραπεί η πρόσβαση στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν νέες ζημιές, εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα επανηλεκτροδοτηθούν περίπου άλλοι 90 υποσταθμοί.

Επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 300 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων) με 120 οχήματα και μηχανήματα έργου, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση, καθώς έως και αυτή την ώρα συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης.

Ανάμεσα σε Διώνη και Δασαμάρι, το επικίνδυνο ενεργό μέτωπο

Στα ανατολικά όρια Διώνης – Δασαμάρι η έως τη λεωφόρο Μαραθώνος είναι το ενεργό μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες στην Πεντέλη, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, την τρίτη κατά σειρά σήμερα. Στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό:

  • το πλέον ενεργό μέτωπο βρίσκεται στα ανατολικά όρια Διώνης – Δασαμάρι όπου επιχειρούν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις
  • Ένα μικρότερο μέτωπο βρίσκεται δυτικά του οικισμού Ντράφι
  • διάσπαρτες εστίες στην Ανθούσα
  •  δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της Μαραθώνος για περιορισμό μετώπου στα βόρεια της λεωφόρου
  • Βελτίωση στο υπόλοιπο τμήμα του πύρινου μετώπου, ανέφερε ο Γιάννης Αρτοποιός
  • Μέσω του 112 έγιναν οργανωμένες απομακρύνσεις σε έκταση που αφορά 90.000 κατοίκους
  •  30 είναι οι διακομιδές μεταξύ αυτών τρεις εγκαυματίες
  • τρεις πυροσβέστες συγκαταλέγονται στους τραυματίες
  • 50 άτομα από Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων έχουν απομακρυνθεί
  • έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Copernicus

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments