Ελλάδα

Φωτιά στην Πεντέλη: Έκκληση για εθελοντές πυροσβέστες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Φωτιά στην Πεντέλη: Έκκληση για εθελοντές πυροσβέστες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά στην Πεντέλη: Όλο το πυροσβεστικό σώμα βρίσκεται στην κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά δεν φαίνεται να είναι αρκετοί και γι' αυτό το λόγο η Πυροσβεστική υπηρεσία κάνει έκκλησή σε εθελοντές πυροσβέστες, που είναι πιστοποιημένοι και ηλικίας από 30 έως 40 ετών

Όλο το πυροσβεστικό σώμα βρίσκεται στην κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά δεν φαίνεται να είναι αρκετοί. Γι’ αυτό το λόγο η Πυροσβεστική υπηρεσία κάνει έκκλησή σε εθελοντές πυροσβέστες, που είναι πιστοποιημένοι και ηλικίας από 30 έως 40 ετών, να βοηθήσουν στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς που ξεκίνησε από την Πεντέλη.

Από το απόγευμα της Τρίτης (19.07.2022) όταν ξέσπασε η φωτιά στην Πεντέλη και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε Παλλήνη, Γέρακα, Ανθούσα, πυροσβέστες αλλά και εθελοντές δίνουν ασταμάτητα τη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα. Η κούραση τους έχει εξοντώσει, όμως η φωτιά, αν και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, μαίνεται.

«Η κούραση του πυροσβέστη αυτή τη στιγμή είναι απίστευτη» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Συνολικά υπάρχουν 4.000 πιστοποιημένοι εθελοντές πυροσβέστες και σε αυτούς κάνει έκκληση η Πυροσβεστική για να βοηθήσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης σε Πεντέλη, Διώνη, Παλλήνη, Ντράφι.

«Μιλάμε για πιστοποιημένους εθελοντές του πυροσβεστικού σώματος, που από χθες επιχειρούν να πυκνώσουν τις θέσεις τους», είπε ο Δημήτρης Σταθόπουλος.

«Κάνω έκκληση στους πιστοποιημένους εθελοντές του πυροσβεστικού σώματος για ενίσχυση των δυνάμεων, γιατί η κούραση του πυροσβέστη αυτή τη στιγμή είναι απίστευτη. Πρέπει να ξεκουραστούν αυτοί οι άνθρωποι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Φοβάμαι τα μποφόρ, χθες το πρωί είχαμε 11 μποφόρ, μιλάμε για απίστευτες συνθήκες. Είναι μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, έχει μπει στον αστικό ιστό, ευελπιστούμε ότι από το απόγευμα που θα πέσει κάπως ο άνεμος θα τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά» πρόσθεσε.

Δημήτρης Σταθόπουλος στο pagenews.gr: Ήταν μια επικίνδυνη πυρκαγιά και πολύ δύσκολη λόγω της έντασης

Χωρίς κανένα πρόβλημα γίνεται η κυκλοφορία στους δρόμους, κοντά στα σημεία που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, δηλαδή σε Πεντέλη, Παλλήνη και Πικέρμι, μιας και υπήρξε άμεση αποκατάσταση στων σημείων που είχε διακοπεί.

Το pagenews.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) κ. Δημήτρη Σταθόπουλο όπου ανέφερε στη Σοφία Χύτου τα εξής: “Αυτή την ώρα (13:40) πάμε πάρα πολύ καλά στα μέτωπα των πυρκαγιών ενώ αναμένεται γύρω στις 17:00 να πέσουν και οι άνεμοι και να οριοθετηθεί. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έπνεαν άνεμοι 10 και 11 μποφόρ.Στα σημεία επιχειρούν 500 άτομα, 120 οχήματα, εθελοντικές ομάδες και εθελοντές πυροσβέστες. Ήταν μια επικίνδυνη πυρκαγιά και πολύ δύσκολη λόγω της έντασης”.

STATHOPOULOS-foto1-500x290-1

Έξι συμβουλές από πνευμονολόγους – Τι να προσέχετε

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αττική εξαιτίας και των πυκνών καπνών από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Πεντέλη, με συνέπεια πολίτες να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς εξέδωσε οδηγίες προς του πολίτες, συστήνοντάς τους,  να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments