Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Ποια η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα- Τι δήλωσαν στο pagenews.gr από την πυροσβεστική

Φωτιά τώρα: Ποια η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα- Τι δήλωσαν στο pagenews.gr από την πυροσβεστική

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά τώρα: Τι δήλωσαν στο pagenews.gr από την πυροσβεστική

Διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη, υπάρχουν αυτή την ώρα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον εκπρόσωπο Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος παρουσίασε και σχετικό χάρτη.

Το pagenews.gr επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στις 09:10 όπου δήλωσαν στη Σοφία Χύτου: “Η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχει αναρτηθεί και σχετικό χάρτη αναφορικά με τα μέτωπα. Πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 έως 7 μποφόρ. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ έχει διατεθεί για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Συνεχίζει η συνδρομή από πολυάριθμα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, της Δασικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, των τοπικών φορέων και της ΕΛΑΣ  που διαθέτει 626 Αστυνομικούς με 232 οχήματα κυρίως για την διευκόλυνση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, την απομάκρυνσή τους προς ασφαλές σημείο και την διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Η σύσταση που υπάρχει σήμερα είναι και για αποφυγή μετακινήσεων προς εγκαταστάσεις απασχόλησης παιδιών (camp).

Σε ερώτηση του pagenews.gr σχετικά με το αν μπορεί να γίνει μια εκτίμηση για την έκταση γης που έχει καεί η απάντηση ήταν ότι “είναι νωρίς καθώς η φωτιά είναι σε εξέλιξη”.

Δείτε τους χάρτες της πυροσβεστικής

Δείτε όλα τα ενεργά μέτωπα ΕΔΩ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments