Ελλάδα

Φωτιά στην Πεντέλη: Μαίνεται ανεξέλεγκτη – 600 απομακρύνσεις κατοίκων τη νύχτα

Φωτιά στην Πεντέλη: Μαίνεται ανεξέλεγκτη – 600 απομακρύνσεις κατοίκων τη νύχτα
Έκτακτη ενημέρωση στις 6.30 το πρωί από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής - Στο Συντονιστικό ο πρωθυπουργός

Με τη συνδρομή εναέριων μέσων που σηκώθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, δίνεται η μάχη στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, μετά από μία νύχτα κόλαση, όπου η φωτιά ξεπηδούσε από παντού και άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση, καθώς οι άνεμοι ξεπερνούσαν τα 80χλμ την ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής κ.Αρτοποιό, σε έκτακτη ενημέρωσή λίγο μετά τις 6.30 το πρωί.

Συνολικά 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια της πυροσβεστικής, ενώ εστάλησαν  πέντε μηνύματα από το 112. Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι επιχειρούν 540 πυροσβέστες με 120 οχήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Αυτή  την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα Διώνη, καθώς και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

Έμφαση δίνεται στη ΝΔ πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του ΟΑΣΑ και ΝΑ επίσης, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ. Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς . Επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρα και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Στο Συντονιστικό της Πολιτική Προστασίας ο πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται από τις 05:30 στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για ενημέρωση ως προς τα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς που μαίνεται και την κατάστρωση του σχεδίου αντιμετώπισής της.

Νέο μήνυμα από το 112 για αποφυγή μετακίνησης στη Λ. Μαραθώνος

Νέο μήνυμα εστάλη λίγο μετά τις 6:10 το πρωί της Τετάρτης από το 112 για αποφυγή μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού μέχρι το Πικέρμι.

Διαψεύδεται η διαρροή φυσικού αερίου

Δεν υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου, διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές μετά από τις σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Έχει κινητοποιηθεί η ΕΔΑ Αττικης και υπάρχουν συστήματα απενεργοποίησης της παροχής όταν προκύπτει κίνδυνος πυρκαγιάς. Οι αναφερόμενες εκρήξεις αφορούν σε γραμμές υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές.

Ισχυροί άνεμοι όλη τη ημέρα

Δυσοίωνη είναι η μετεωρολογική πρόβλεψη, καθώς αναμένεται οι άνεμοι να πνέουν με ένταση έως και 8 μποφόρ όλη την ημέρα καθιστώντας εξαιρετικά δυσχερές το έργο της κατάσβεσης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments