Ελλάδα

Πυρκαγιά στα Μέγαρα: Εξαπλώνεται το μέτωπο – Αυξήθηκαν οι δυνάμεις

Πυρκαγιά στα Μέγαρα: Εξαπλώνεται το μέτωπο – Αυξήθηκαν οι δυνάμεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πυρκαγιά στα Μέγαρα: Δύσκολη είναι η κατάσταση στα Μέγαρα, καθώς οι άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς και κάνουν το έργο των πυροσβεστών αρκετά περίπλοκο

Δύσκολη είναι η κατάσταση στα Μέγαρα, καθώς οι άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς και κάνουν το έργο των πυροσβεστών αρκετά περίπλοκο και από πολύ νωρίς έχουν σπεύσει στο σημείο επίγεια και εναέρια μέσα.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά στα Μέγαρα έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα και το μέτωπό της διευρύνεται, έχοντας ήδη πλησιάσει και απειλήσει τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά. Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι και καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ και υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες. Υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

«Δεν πάει καλά», υπογραμμίζουν οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος για την εξέλιξη της πυρκαγιάς λόγω της δυσκολίας που υπάρχει για την κατάσβεσή της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος είναι να μην φτάσει η φωτιά στο Αλεποχώρι.

Μήνυμα 122 στα Μέγαρα για εκκένωση

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε άμεσα στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

“Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών”

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι στιγμής 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, εξετραπησαν 2 Air Tractores σε περιπολία και καταφθάνουν ένα Erickson, ένα ΑΒ215 και ακολουθούν 3 CL 215, ενα Erickson και 2 Air tractors.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί αυτή τη στιγμή

Σε διακοπή της κυκλοφορίας προχώρησε η αστυνομία λόγω της φωτιάς που ξέσπασε λίγο νωρίτερα στα Μέγαρα.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων στην Ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την Εθνική Οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου, με σήμανση προς Άνω Αλεποχώρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments