Διεθνή

Καταρρέει η κυβέρνηση Ντράγκι

Καταρρέει η κυβέρνηση Ντράγκι
Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία

Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία,καθώς όπως όλα δείχνουν  ο Ιταλός πρωθυπουργός θα επιβεβαιώσει στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο την παραίτησή του.  Η απόφαση του Ντράγκι, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οφείλεται στο γεγονός ότι τα Πέντε Αστέρια, αλλά και η κεντροδεξιά (Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα) δεν θα πάρουν μέρος στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία μόλις ξεκίνησε στη Γερουσία της Ρώμης. Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός θα θεωρήσει, όπως φαίνεται, την εξέλιξη αυτή ως έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού στο πρόσωπό του και αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να οριστικοποιήσει την παραίτησή του, με νέα συνάντησή του με τον πρόεδρο Ματαρέλα.

Ο Ντράγκι άφησε νωρίτερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει

«Ζητώ να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης» δήλωσε νωρίτερα στη Γερουσία της Ρώμης ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι.«Η δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική, την σέβομαι και την αναγνωρίζω, δεν ζήτησα πλήρεις εξουσίες, ζήτησα τη στήριξη του κοινοβουλίου»  τόνισε ο Ντράγκι χωρίς να ανακοινώνει την παραίτησή του αλλά να αφήνει ακόμη το παράθυρο ανοιχτό για παραμονή στην εξουσία.

Άλλωστε, ο πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, είχε προσπαθήσει να μεταπείσει τον Ντράγκι να μην αποχωρήσει καθώς η Ιταλία  αντιμετωπίζει το μεγάλο κύμα ακρίβειας που πλήττει όλη την Ευρώπη. Σύντομος και εμφανώς εκνευρισμένος ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά τη δευτερολογία του, πριν λίγο στη Γερουσία της Ρώμης.

Πιο αναλυτικά, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε: «Ευχαριστώ όσους στήριξαν την κυβέρνησή μας. Η δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική, την σέβομαι και την αναγνωρίζω, δεν ζήτησα πλήρεις εξουσίες, ζήτησα τη στήριξη του κοινοβουλίου. Είπα ότι ξεκινήσαμε διάλογο για τον κατώτατο μισθό και θα τον συνεχίσουμε με συνδικάτα και επιχειρηματίες. Όσο για το επίδομα ανεργίας, θεωρώ ότι είναι κάτι το θετικό, αλλά όταν δεν λειτουργεί αποδοτικά, είναι αρνητικό. Ζητώ να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, βάσει της πρότασης του γερουσιαστή Πιερφερντινάντο Καζίνι, η οποία προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments