Διεθνή

Πούτιν: Δεν είναι σαφές σε ποια κατάσταση θα επιστρέψει η τουρμπίνα του Nord Stream 1

Πούτιν: Δεν είναι σαφές σε ποια κατάσταση θα επιστρέψει η τουρμπίνα του Nord Stream 1

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πούτιν: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι σαφές σε ποια κατάσταση θα επιστρέψει η τουρμπίνα (στρόβιλος) του αγωγού Nord Stream 1, μετά την επισκευή της στον Καναδά

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι σαφές σε ποια κατάσταση θα επιστρέψει η τουρμπίνα (στρόβιλος) του αγωγού Nord Stream 1, μετά την επισκευή της στον Καναδά.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος ο εξοπλισμός να τεθεί εκτός λειτουργίας και ο αγωγός Nord Stream1 να σταματήσει μετά την επιστροφή του από τη χώρα της Βορείου Αμερικής.

Τι λέει για την ροή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη από το Nord Stream 1- Πότε θα γίνει η επανέναρξη

Η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου, μέσω του αγωγού Nord Stream ,1 είναι πιθανό να ξαναρχίσει εγκαίρως αύριο Πέμπτη [21/7], μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης αλλά σε χαμηλότερο επίπεδο από την πλήρη ικανότητα του αγωγού, δήλωσαν στο Reuters δύο ρωσικές πηγές που γνωρίζουν τα εξαγωγικά σχέδια.

Ο αγωγός, μέσω του οποίου διέρχεται περισσότερο από το ένα τρίτο των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σταμάτησε να λειτουργεί για δέκα ημέρες ετήσιων εργασιών συντήρησης στις 11 Ιουλίου.

Οι ρωσικές πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος, είπαν στο Reuters πως ο αγωγός αναμένεται να επαναλάβει τη λειτουργία του εγκαίρως, αλλά με μικρότερη ροή από τη ικανότητά του των περίπου 160 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων (mcm) την ημέρα. aerio-4

Τον προηγούμενο μήνα, ο ελεγχόμενος από το Κρεμλίνο ενεργειακός κολοσσός Gazprom μείωσε τις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού στο 40%, επικαλούμενος καθυστερήσεις στην επιστροφή μιας τουρμπίνας που επισκεύαζε η Siemens Energy στον Καναδά.

“Η Gazprom θα επιστρέψει στα επίπεδα προ της 11ης Ιουλίου”, δήλωσε μία από τις πηγές για τις ποσότητες αερίου που αναμένονται μέσω του Nord Stream 1 από αύριο. H Gazprom και η Nord Stream 1 δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλια την Τρίτη. Στο παρελθόν, η Gazprom έχει επανεκκινήσει τον Nord Stream όπως προέβλεπε το πρόγραμμα έπειτα από τις εργασίες συντήρησης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 ενδέχεται να μειωθούν λόγω προβλημάτων με άλλες μονάδες άντλησης φυσικού αερίου, μία από τις οποίες θα πρέπει να σταλεί για συντήρηση στις 26 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments