Διεθνή

Bianca Jagger: Μοντέλο, ακτιβίστρια και θρύλος της μόδας

Bianca Jagger: Μοντέλο, ακτιβίστρια και θρύλος της μόδας

Πηγή Φωτογραφίας: El Nacional- YourTipster.gr- StyleBistro

Bianca Jagger: «Ήμουν ένα κορίτσι 21 ετών όταν παντρεύτηκα, Αλλά δεν ήταν για μένα — προφανώς ήμουν ένα ψάρι έξω από το νερό»

Η Bianca Jagger θεωρούνταν μια από τις πιο στιλάτες και κουλ γυναίκες στον κόσμο τη δεκαετία του 1970. Το μοντέλο ήταν πρωταγωνίστρια στο Studio 54 και σε άλλα μέρη όπου έκαναν παρέα οι όμορφοι και hip νέοι παρότι που ήταν παντρεμένη με τον Mick Jagger, τον τραγουδιστή των Rolling Stones, από το 1971 έως το 1978. Η Bianca ήταν γεννημένη στη Νικαράγουα και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, έτσι κατέληξε στη Γαλλία, όπου συνάντησε τον Μικ σε ένα πάρτι. Η σχέση τους την έστειλε σε μια διαφορετική στρατόσφαιρα φήμης, αλλά δεν ήταν μια ιδιαίτερα ευτυχισμένη ένωση.

Η Bianca, η οποία γεννήθηκε Blanca Pérez-Mora Macías, και ο Mick περίμεναν ήδη την κόρη τους, την 50χρονη πλέον σχεδιάστρια Jade Jagger, όταν ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Χώρισαν αφού ο Mick την απάτησε με την Jerry Hall, αλλά φαίνεται ότι ο γάμος δεν ήταν για την Bianca ούτως ή άλλως. «Ήμουν ένα κορίτσι 21 ετών όταν παντρεύτηκα», είπε σε μια συνέντευξη το 2008 στο High Profiles, «και υπήρχε μια παρένθεση στη ζωή μου: είχα αυτόν τον εξαιρετικό γάμο και την εξαιρετική ζωή. Αλλά δεν ήταν για μένα — προφανώς ήμουν ένα ψάρι έξω από το νερό». Πιστή στο λόγο της, η Bianca δεν έχει ξαναπαντρευτεί από τότε.

Ασχολήθηκε με την υποκριτική. Ήταν πολύ καλή φίλη με τον Andy Warhol, εμφανίστηκε στο Studio 54 με ένα άλογο και μάλλον έτσι την θυμούνται όλοι

Η Bianca βρήκε την αληθινή της κλήση όταν άρχισε να εργάζεται για λόγους για τους οποίους είναι παθιασμένη. Ίδρυσε το The Bianca Jagger Human Rights Foundation (BJHRF), το οποίο «αφιερώνεται στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, την αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής, την υποστήριξη των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελλοντικών γενεών». Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της.

«Δεν ήταν εύκολο –ήταν πολύ δύσκολο– να είσαι ένα «γκλάμουρ κορίτσι», παντρεμένο σε αυτόν τον γάμο–μια από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο, ξέρεις, [το Vanity Fair International] Καλοντυμένη αίθουσα Φήμη και όλα αυτά – και μετά να δεσμευτώ να γίνω υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε στο High Profiles. “Έπρεπε να ξεπεράσω τον σκεπτικισμό και τα μειδίαμα. Κατάλαβα ότι έπρεπε να πληρώσω ένα τίμημα. Όμως ήξερα ότι η δέσμευσή μου, η επιμονή μου και η εστίασή μου ήταν πραγματικά αυτό που ήταν σημαντικό, όχι να το εξηγήσω ή να προσπαθήσω να το δικαιολογήσω”.

Ευτυχώς, η Bianca δεν το έβαλε κάτω. Στα 76 της, εξακολουθεί να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να υποστηρίξει τη δουλειά της, μοιράζοντας τον χρόνο της μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, και μάλιστα βρίσκει χρόνο για να παρακολουθήσει περιστασιακά σόου μόδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments