Διεθνή

El Pais: Το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα για άτομα με αναπηρίες

El Pais: Το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα για άτομα με αναπηρίες
El Pais: Μια αγορά, αυτή των προσαρμοστικών ρούχων, όπως συνηθίζεται να λέγεται, που υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 126 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως το 2026, αλλά που, όπως συμβαίνει συχνά, μετά βίας καλύπτεται από τα συνηθισμένα κανάλια κατανάλωσης μόδας.

Εδώ και λίγο καιρό, λειτουργεί ο πρώτος ιστότοπος με ρούχα για όλους τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με σωματικές αναπηρίες, για τα οποία δεν υπήρχε, έως τότε, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ένα e – commerce, με δυνατότητα πώλησης ρούχων διαφόρων επωνυμιών. Πρόκειται για το adaptista.com, που έχει ως στόχο να βρίσκει λύσεις στην αυξανόμενη αγορά προσαρμοστικών ενδυμάτων.

Για παράδειγμα, Maria O’Sullivan-Abeyratne έχει αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, μια παραλλαγή της αρθρίτιδας που επηρεάζει νωρίς τη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη. «Το 2019 ήταν σχεδόν αδύνατο για μένα να βρω ένα νυφικό που ήταν εύκολο να φορεθεί. Αρκετά μέλη της οικογένειάς μου έχουν επίσης αναπηρία, οπότε σε αυτή τη διαδικασία συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν πολύ λίγες επιλογές για εμάς στην αγορά», εξηγεί σε αυτό το περιοδικό.

Μια αγορά, αυτή των προσαρμοστικών ρούχων, όπως συνηθίζεται να λέγεται, που υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 126 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως το 2026, αλλά που, όπως συμβαίνει συχνά, μετά βίας καλύπτεται από τα συνηθισμένα κανάλια κατανάλωσης μόδας.

Μάρκες, όπως είναι η Nike, η Target ή η Tommy Hilfiger, άρχισαν να εξερευνούν τις δυνατότητες της προσαρμοστικής αγοράς πριν από μερικά χρόνια με ρούχα και υποδήματα που είναι εύκολο να φορεθούν και να χρησιμοποιηθούν, ωστόσο, το πρόβλημα ήταν ακριβώς αυτό, δηλαδή «η έλλειψη μιας συνεκτικής αγοράς σε επίπεδο επικοινωνίας και ανάπτυξης», εξηγεί η Μαρία.

Αυτά τα δύο χρόνια έρευνας την οδήγησαν να λανσάρει, μόλις πριν από μια εβδομάδα,  το Adaptista, το πρώτο ηλεκτρονικό εμπόριο πολλαπλών επωνυμιών που επικεντρώνεται στην προσαρμοστική μόδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments