Αθλητισμός

Ντόρσεϊ: Επέστρεψε στο ΝΒΑ – Στην παρέα του Ντόντσιτς ο ομογενής γκαρντ

Ντόρσεϊ: Επέστρεψε στο ΝΒΑ – Στην παρέα του Ντόντσιτς ο ομογενής γκαρντ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ντόρσεϊ:  Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ επιστρέφει στο ΝΒΑ, αφού σύμφωνα με τον Σαμς Χαράνια του «The Athletic» υπέγραψε two-way συμβόλαιο με τους Μάβερικς

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ επιστρέφει στο ΝΒΑ, αφού σύμφωνα με τον Σαμς Χαράνια του «The Athletic» υπέγραψε two-way συμβόλαιο με τους Μάβερικς και θα επιστρέψει για την τρίτη του σεζόν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το two-way συμβόλαιο σημαίνει πως ο Ντόρσεϊ μπορεί να παίξει το πολύ 50 από τα 82 παιχνίδια της κανονικής περιόδου περνώντας τον υπόλοιπο χρόνο στην G League. Για να παίξει σε περισσότερα ματς και στα playoffs, θα πρέπει η ομάδα του Ντάλας μέσα στη σεζόν να μετατρέψει το συμβόλαιό του σε… μόνιμο.

Νωρίτερα, ο 26χρονος γκαρντ, όπως αναφέρεται, είχε προχωρήσει σε «ιδιωτικές» προπονήσεις με τους Μάβερικς και το Ντάλας εξακολουθούσε να διατηρεί μια ανοιχτή θέση στο ρόστερ για την επερχόμενη σεζόν. Ο Ντόρσεϊ έφυγε από το ΝΒΑ το 2019, μετακομίζοντας στο εξωτερικό στο Τελ Αβίβ Μακάμπι.

Ήταν η 41η συνολική επιλογή στο ντραφτ του NBA 2017 έχει μέσους όρους καριέρας 6,7 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 104 εμφανίσεις με τους Ατλάντα Χοκς (2017-19) και Μέμφις Γκρίζλις (2019).

O Ντόρσεϊ κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το νταμπλ και έφτασε στο Final 4 έχοντας 12,8 πόντους, 2,3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ενώ αναδείχθηκε MVP στον τελικό Κυπέλλου.

Παρελθόν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ

Παρελθόν αποτελεί για τον Ολυμπιακό ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, με τον 26χρονο άσο, να ενημερώνει την ομάδα του Πειραιά πως δεν σκοπεύει να ανανεώσει το συμβόλαιό του, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ.

Όπως ήταν γνωστό, επιθυμία του ομογενή γκαρντ ήταν να βρει ομάδα πέρα από τον Ατλαντικό και να δοκιμάσει και πάλι την τύχη του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, όπου αγωνίσθηκε τις σεζόν 2017/18 και 2018/19. Υπενθυμίζεται, ότι πέρα από την πρόταση ανανέωσης του Ολυμπιακού ο Ελληνοαμερικανός είχε και πρόταση από την τουρκική Φενέρμπαχτσε.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ποτέ δεν έκρυψε τη θέλησή του να επιστρέψει στο ΝΒΑ, ενημέρωσε τους Πειραιώτες πως δεν θα δεχτεί την πρότασή τους, ούτε και εκείνη της Φενέρμπαχτσε. Αντιθέτως, ο διεθνής σουτέρ θα επιστρέψει στον «μαγικό κόσμο», κυνηγώντας το NBA dream, που πάντα είχε.

Καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για μια σπουδαία απώλεια για τον Ολυμπιακό για ουκ ολίγους λόγους. Αρχικά, γιατί ο Ντόρσεϊ ταίριαζε στο πλάνο και τη φιλοσοφία του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά -κυρίως- γιατί είναι Έλληνας και πλέον οι ισορροπίες στον γηγενή κορμό διαταράσσονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments