Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Να συνδυάζουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας με την ασφάλεια και την προοπτική της πατρίδας μας»

Θεοδωρικάκος: Να συνδυάζουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας με την ασφάλεια και την προοπτική της πατρίδας μας»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στη συμπλήρωση 48 χρόνων από την ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στη συμπλήρωση 48 χρόνων από την ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα έγραψε: «Η 24η Ιουλίου 1974 σηματοδοτεί το ξεκίνημα της δημοκρατικής πορείας της Ελλάδας, στη σύγχρονη Ιστορία της. Ας είναι πάντοτε αυτή η μέρα ευκαιρία αναστοχασμού όλων, για να συνδυάζουμε την ποιότητα της δημοκρατίας μας, με την ασφάλεια και την προοπτική της πατρίδας μας!».

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες γιορτάζουμε, σήμερα, 48 χρόνια γόνιμης δημοκρατικής διαδρομής

Με μήνυμά του ο πρωθυπουργός αναφέρετε στην Επέτειο για την Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. “Oι Έλληνες γιορτάζουμε, σήμερα, 48 χρόνια γόνιμης δημοκρατικής διαδρομής. Από εκείνες τις ιστορικές στιγμές της 24ης Ιουλίου του 1974 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποκαθιστούσε τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας και μετά, η χώρα μας διανύει τη μεγαλύτερη περίοδο ομαλής κοινοβουλευτικής ζωής στους δύο αιώνες της εθνικής μας ανεξαρτησίας, αναφέρει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Σε άλλο σημείο, ο πρωθυπουργός τονίζει: «Σε λίγο μάλιστα, το Σύνταγμά μας θα είναι το μακροβιότερο στην Ιστορία του τόπου, με διάρκεια μεγαλύτερη ακόμη και εκείνου του 1864. Ένα ακόμη δείγμα της δύναμης που έχει η Δημοκρατία να διαρκεί και να ανανεώνεται.
Πολιτική σταθερότητα με ισχυρό Κράτος Δικαίου και ανάπτυξη με γεφύρωση των κοινωνικών διαφορών είναι μερικές μόνο από τις κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης.  Καθόλου αυτονόητες για το νεαρό πολίτευμα του 1974. Καθόλου δεδομένες, όπως έδειξαν, αργότερα, τα χρόνια του λαϊκισμού και του διχασμού. Και βέβαια, καθόλου εύκολες απέναντι στις διαχρονικές εθνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Κι όμως, όλο αυτό το διάστημα, οι Ελληνίδες κι οι Έλληνες πετύχαμε να υπερβούμε  δυσκολίες, βαδίζοντας στον δρόμο της Ευρώπης, της Ειρήνης και της Προόδου. Ώστε να έχουμε ξεπεράσει παγκόσμιες καταιγίδες όπως η πανδημία. Αλλά και πολλά ταυτόχρονα και σύνθετα στοιχήματα, όπως οι επιθετικές προκλήσεις γύρω από κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments