Ελλάδα

Τουρισμός: Σε ρυθμούς ρεκόρ θα κινηθεί και η βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα τη φετινή σεζόν

Τουρισμός: Σε ρυθμούς ρεκόρ θα κινηθεί και η βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα τη φετινή σεζόν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τουρισμός: Σε ρυθμούς ρεκόρ θα κινηθεί και η βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα εφέτος, όπως τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος του συνδέσμου εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων

Σε ρυθμούς ρεκόρ θα κινηθεί και η βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα εφέτος, όπως τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος του συνδέσμου εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, Νάσος Γαβαλάς διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας  Mint.

“Ήδη από την Άνοιξη προβλέπαμε ότι οι κρατήσεις για την φετινή σεζόν ήταν πιθανό να ξεπεράσουν ακόμη και αυτές του 2019, χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό συνολικά σημειώνει ο κ. Γαβαλάς στο ΑΠΕ και προσθέτει: Παρά ένα σχετικά “μουδιασμένο” Ιούνιο, κυρίως στην Κρήτη, πλέον θεωρούμε ότι η υπόλοιπη καλοκαιρινή σεζόν θα κινηθεί σε επίπεδα ρεκόρ για τη βραχυχρόνια μίσθωση, τόσο σε επίπεδα πληρότητας όσο και σε επίπεδα τιμής διανυκτέρευσης (ADR).

Αναφορικά με την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όπως τονίστηκε, ακόμα δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, καθώς οι παγκόσμιες εξελίξεις (κόστος ενέργειας, πληθωρισμός) θα καθορίσουν τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πόσα είναι τελικά τα καταλύματα στις πλατφόρμες;

Αυτό είναι ερώτημα που πλανάται διαρκώς στις συζητήσεις που αφορούν και τη βραχυχρόνια μίσθωση . Μάλιστα ο σύνδεσμος εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (STAMA Greece) διευκρινίζει ότι όταν λέμε καταλύματα μετράμε κάθε είδους κατάλυμα που έχει βρει τη θέση του στις online πλατφόρμες κρατήσεων Airbnb, Booking.com, VRBO, & Trip Advisor. Οι τύποι των καταλυμάτων είναι οι εξής: Hotels, Apartments, Serviced Apartments, Villas, Rooms to let, Hostel και όσο και εάν κάνει εντύπωση και μερικά σκάφη. Ό, τι ενοικιάζεται δηλαδή στις πλατφόρμες.

Τα καταλύματα στο σύνολο της χώρας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Transparent, στρατηγικού συνεργάτη του STAMA το σύνολο των καταλυμάτων της χώρας που βρίσκονται στις πλατφόρμες είναι της χώρας είναι 187.695 καταλύματα, εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών.

Τα καταλύματα στην Αθήνα (λεκανοπέδιο) και τον Πειραιά

Βάσει των στοιχείων της Transparent το σύνολο των καταλυμάτων στην εξεταζόμενη περιοχή εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών αυτή τη στιγμή είναι 11.328 καταλύματα.

Τα καταλύματα της Θεσσαλονίκης

Η πόλη προσφέρει πλειάδα τύπου καταλυμάτων και μάλιστα πού υψηλού επιπέδου. Ο προορισμός είναι συνυφασμένος με την Χαλκιδική. Η πόλη όμως και η ευρύτερη περιοχή διαθέτει 3.047 καταλύματα εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών, αναφέρει ο σύνδεσμος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments