Διεθνή

«Η Τουρκία έτοιμη να κατακτήσει εδάφη»

«Η Τουρκία έτοιμη να κατακτήσει εδάφη»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται στη Θράκη και το Αιγαίο Πέλαγος.

Την Τουρκία έτοιμη να καταλάβει ελληνικά εδάφη παρουσιάζει επίσημο δημοσίευμα του διεθνούς ενημερωτικού ιστότοπου eurasia.daily

Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται στη Θράκη και το Αιγαίο Πέλαγος.

Πιο ειδικά, οι συντάκτες του δημοσιεύματος αναφέρονται στην πρόσφατη επίσκεψη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στα γραφεί του κόμματος των «Γκρίζων Λύκων» και στο χάρτη που εμφάνιζε ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη ως τουρκικά εδάφη.

«Οι σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα, που είναι μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν συμμαχικές. Το πρόσφατο σκάνδαλο ξεχωρίζει με φόντο τις συνεχείς διεκδικήσεις Ελλάδας και Τουρκίας μεταξύ τους. Στις 9 Ιουλίου, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, που αποτελεί μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφτηκε την έδρα της οργάνωσης νεολαίας του κόμματος των “Γκρίζων Λύκων”», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Οι συντάκτες του δημοσιεύματος δεν διστάζουν να εκφραστούν ανοιχτά αναφορικά με τις επεκτατικές βλέψης της γείτονος: «Τι θέλουν στην Άγκυρα και σε τι απευθύνονται; Ο Εθνικός Όρκος είναι μια διακήρυξη ανεξαρτησίας που εγκρίθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1920 στην Κωνσταντινούπολη από τη Βουλή του Σουλτάνου κατόπιν αιτήματος των Κεμαλικών. Ο εθνικός όρκος καθόρισε τα νέα σύνορα της Τουρκίας. Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, που άνοιξε στις 23 Απριλίου 1920, έδωσε όρκο πίστης στον Εθνικό Όρκο. Σύμφωνα με τον όρκο, τα εδάφη με οθωμανική-τουρκική πλειοψηφία έπρεπε να γίνουν μέρος της Τουρκίας».

Ως προς τους κατοίκους της Δυτικής Θράκης, αυτοί θα έπρεπε να αποφασίσουν για τη μοίρα τους σε δημοψήφισμα, αφού, όπως αυτολεξεί υποστηρίζεται, «θα ήθελαν να γίνουν μέρος της Τουρκίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments