Ελλάδα

ΕΟΔΥ για ιό Δυτικού Νείλου: 13 κρούσματα στην Ελλάδα – Πώς να προφυλαχτείτε από τα κουνούπια

ΕΟΔΥ για ιό Δυτικού Νείλου: 13 κρούσματα στην Ελλάδα – Πώς να προφυλαχτείτε από τα κουνούπια

Πηγή Φωτογραφίας: theconversation

Ο ΕΟΔΥ συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθόλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών

Σε πολλές χώρες παγκοσμίως εμφανίζονται κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου, όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σε ετήσια βάση.

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, έχουν καταγραφεί, αντίστοιχα περιστατικά λοίμωξης αλλά και σπάνια ελονοσίας. Στο πλαίσιο αυτό ο Ε.Ο.Δ.Υ. συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθόλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

Έως τις 26/07/2022, έχουν διαγνωσθεί 13 περιστατικά λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 σε Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ένα σε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και ένα είναι υπό διερεύνηση. Επιπλέον, έχει καταγραφεί η κυκλοφορία του ιού σε κουνούπια σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κατά το προσεχές διάστημα, αναμένονται και άλλα περιστατικά στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ως εκ τούτου, ο Ε.Ο.Δ.Υ. συστήνει στους πολίτες να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια.

Ιδιαίτερη προσοχή στη λήψη μέτρων πρέπει να επιδείξουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, που κινδυνεύουν περισσότερο να προβληθούν πιο σοβαρά από τη λοίμωξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments