Διεθνή

Πούτιν: Τα λέει με τον Ερντογάν στο Σότσι

Πούτιν: Τα λέει με τον Ερντογάν στο Σότσι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πούτιν: Συνάντηση από κοντά αναμένεται να έχουν Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 5 Αυγούστου

Συνάντηση από κοντά αναμένεται να έχουν Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ρώσος πρόεδρος θα τα πει με τον Τούρκο ομόλογο του στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας  στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η επίσκεψη Ερντογάν στη Ρωσία ακολουθεί την υπογραφή της συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών και γεωργικών προϊόντων που είναι μπλοκαρισμένα στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως είναι φυσικό την συνάντηση σχεδόν θα μονοπωλήσει ο συνεχιζόμενος για 6ο μήνα πόλεμος στην Ουκρανία, στον οποίο η Τουρκία επιθυμεί διακαώς να διαδραματίσει κάποιου είδους μεσολαβητικό ρόλο, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη συμφωνία για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών.

Όμως δεν είναι το μοναδικό θέμα, καθώς οι δύο χώρες έχουν ανοιχτά θέματα και στη Συρία, με την Μόσχα να προειδοποιεί πρόσφατα την Άγκυρα πως μια νέα «επιχείρηση» εκκαθάρισης Κούρδων – που ήδη έχει προαναγγείλει ο Ερντογάν – δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments