Οικονομία

Ομόλογα: Πιο ασφαλή τα ελληνικά από τα ιταλικά – Αξίζει το ρίσκο στην Ελλάδα

Ομόλογα: Πιο ασφαλή τα ελληνικά από τα ιταλικά – Αξίζει το ρίσκο στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ομόλογα: Μπορεί στην Ευρωζώνη τα ομόλογα να έχουν ανοδική πορεία, αλλά αυτό δε συμβαίνει με τα ελληνικά, μιας και έχει υπάρξει πτώση των αποδόσεων

Μπορεί στην Ευρωζώνη τα ομόλογα να έχουν ανοδική πορεία, αλλά αυτό δε συμβαίνει με τα ελληνικά, μιας και έχει υπάρξει πτώση των αποδόσεων. Μάλιστα αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την Wall Street Journal που καταγράφει την πτωτική πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και την άνοδο των ιταλικών που έφερε την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της γειτονικής μας χώρας πάνω από αυτή του αντίστοιχου ελληνικού.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι οι επενδυτές αγοράζουν ελληνικούς τίτλους γιατί πιστεύουν ότι αξίζει η σχέση ρίσκου-απόδοσης, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με πολιτική αναταραχή και το οικονομικό της επιτελείο είναι αποφασισμένο να στηρίξει μεν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, χωρίς να θέτει ωστόσο σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Οι αποδόσεις των ομολόγων των δύο χωρών κινήθηκαν αντίστροφα κατά τις τελευταίες ημέρες. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας υποχώρησε στο 3,19% τη Δευτέρα, από 3,27% την Παρασκευή.

Αντίθετη πορεία ακολούθησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας που ανήλθε στο 3,35% τη Δευτέρα, από 3,33% που ήταν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ τις τελευταίες ημέρες η έντονη ανησυχία για την Ιταλία δεν συνδυάστηκε με κύμα ανησυχίας και για την Ελλάδα και γι’ αυτό οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων ξεπέρασαν αυτές των ελληνικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments