Πολιτική

Στρατηγική σχέση Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας με πολλά deals

Στρατηγική σχέση Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας με πολλά deals

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στις 19:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας ενώ θα ακολουθήσουν συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας και υπογραφές συμφωνιών. Ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει, επίσης, δείπνο προς τιμήν του Πρίγκιπα Διαδόχου.

Η αποστολή από τη Σαουδική Αραβία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επενδύσεις και μεγάλα deals μεταξύ των δύο χωρών ενώ είναι μια συνάντηση η οποία κρύβει αναμφίβολα γεωπολιτικά και οικονομικά οφέλη. Βασικό project συνεργασίας των δύο χωρών είναι η δημιουργία ενός καλωδίου που θα μεταφέρει δεδομένα (data cable), του λεγόμενου East to Med Data Corridor, καθώς στο Μαξίμου θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα μετατρέπεται σε περιφερειακό ψηφιακό κόμβο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η συμφωνία που θα υπογραφεί από τις τέσσερις επιχειρήσεις που ηγούνται του έργου EMC (STC, TTSA, ΔΕΗ και Cyta), ώστε το έργο του «East to Med data Corridor» (EMC), της υποθαλάσσιας και επίγειας καλωδιακής διασύνδεσης για τη μεταφορά δεδομένων ανάμεσα στην Ασία και την Ευρώπη μέσω της Σαουδικής Αραβίας, της Κύπρου και της Ελλάδας, να πάρει το δρόμο της υλοποίησης από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ελλάδα και Σαουδική Αραβία κεφαλοποιούν τις σχέσεις τους

Κεφαλαιοποιούμε τους ιστορικούς δεσμούς της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας με μεγαλύτερη συνεργασία, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης. Σε δήλωσή του πριν από λίγους μήνες από τη Σαντορίνη, όπου φιλοξενήθηκε η σαουδαραβική επιχειρηματική αποστολή, με επικεφαλής τον υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, ο Κώστας Φραγκογιάννης ανέφερε πως “προσβλέπουμε να υλοποιήσουμε τα μεγάλα σχέδια και το όραμα που έχουν οι δύο χώρες”. Η σαουδαραβική επιχειρηματική αποστολή απαρτίζονταν από 70 επιχειρήσεις από σημαντικούς τομείς και αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 100 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments