Ελλάδα

Σέρρες: Προσπάθησε να πουλήσει μέσω διαδικτύου αρχαία νομίσματα και θρησκευτικά κειμήλια

Σέρρες: Προσπάθησε να πουλήσει μέσω διαδικτύου αρχαία νομίσματα και θρησκευτικά κειμήλια

Πηγή Φωτογραφίας: Astynomia

Σέρρες: Αρχαία νομίσματα και θρησκευτικά κειμήλια μεγάλης χρηματικής και ιστορικής αξίας προσπάθησε να πουλήσει 66χρονος, μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας που είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο

Αρχαία νομίσματα και θρησκευτικά κειμήλια μεγάλης χρηματικής και ιστορικής αξίας προσπάθησε να πουλήσει 66χρονος, μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας που είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Έδεσσας παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές και τον συνέλαβαν στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Πρόκειται για υπήκοο Βουλγαρίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πέντε αργυρά και δύο χρυσά νομίσματα, δύο επιστήθιοι σταυροί και τέσσερα επιστήθια εγκόλπια, όπως επίσης ένα φωτοστέφανο και μία θρησκευτική εικόνα.

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχαιολόγων, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποστέλλονται δε, στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω αρχαιολογική εκτίμηση.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα Σερρών.

Θεσσαλονίκη: Καταγγέλθηκε για εξύβριση και βρέθηκε στην κατοχή του μίνι οπλοστάσιο

Η καταγγελία της συζύγου του για εξύβριση οδήγησε στην αποκάλυψη μικρού οπλοστασίου, το οποίο κατείχε παράνομα 68χρονος, στο σπίτι του στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν έρευνας έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θερμαϊκού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν δύο πιστόλια με γεμιστήρες, 856 φυσίγγια και μία κάνη πολεμικού όπλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, προηγουμένως ο 68χρονος, ο οποίος και συνελήφθη, είχε παραδώσει αυτοβούλως στους αστυνομικούς ένα υποπολυβόλο με γεμιστήρα, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, τμήματα όπλου αποτελούμενα από κάννες και κοντάκι, όπως επίσης 33 γεμιστήρες πολεμικών όπλων και 2283 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τα οποία διατηρούσε αποθηκευμένα στο υπόγειο του σπιτιού του και κατασχέθηκαν.

Με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments