Ελλάδα

Βάσεις 2022: Από ώρα σε ώρα η επίσημη ανακοίνωση

Βάσεις 2022: Από ώρα σε ώρα η επίσημη ανακοίνωση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Βάσεις 2022: Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, μιας και στις επόμενες ώρες θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των βάσεων

Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, μιας και στις επόμενες ώρες θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των βάσεων, μιας και το Υπουργείο Παιδείας πήρε την απόφαση να ανακοινωθούν μία μέρα νωρίτερα, καθώς αρχικά ήταν να βγουν αύριο Παρασκευή [28/7].

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος υπάρχει το σύστημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής σε κάθε σχολή, γεγονός που έχει διαφοροποιήσει την κατάσταση αναφορικά με τον αριθμό των εισακτέων αλλά και με τα μόρια στις σχολές κάθε επιστημονικού πεδίου.

Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων 2022 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων για τις βάσεις 2022 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Μεγάλη πτώση αναμένεται στη Νομική – Άγνωστος ο αριθμός των αριστούχων

σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν, αναμένονται ορισμένες διαφοροποιήσεις σε αρκετές σχολές, ενώ στο πρώτο πεδίο θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με αυτά που περίμεναν.

Και καθώς μαθητές και… γονείς περιμένουν να μάθουν τις βάσεις εισαγωγής, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε πτώση των βάσεων σε σχολές όπως η Νομική. Είναι η πρώτη φορά που βάσεις εισαγωγής μετά τις πανελλήνιες ανακοινώνονται τόσο νωρίς.

Κατά τον Στράτο Στρατηγάκη δυο είναι οι παράγοντες που δυσκολεύουν τον προσδιορισμό των βάσεων. «Φέτος είχαμε δυο στοιχεία τα οποία μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ σε σχέση με τις βάσεις. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας δεν δημοσίευσε τα συγκεντρωτικά στοιχεία όπως έκανε εδώ και 20 χρόνια άρα δεν ξέρουμε πόσους αριστούχους έχουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι για παράδειγμα ότι ένα παιδί έγραψε πάνω από 19 στη βιολογία, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό το παιδί έγραψε 12 γλώσσα ή έγραψε 17. panellinies-vaseis

Το δεύτερο καινούριο είναι ότι φέτος τα παιδιά έχουν διαφορετικά μόρια για κάθε τμήμα άρα όπως καταλαβαίνετε ο προσδιορισμός των βάσεων είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να γίνει με την επιτυχία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε.

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο πρώτο πεδίο ο Στράτος Στρατηγάκης ανέφερε ότι στη Νομική Αθήνας αναμένεται η βάση να βρεθεί στα 17.450 μόρια σημειώνοντας μια πτώση 707 μορίων. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε ανάλογη πτώση και περιμένουμε 17.100 μόρια. Η ψυχολογία Αθήνας αναμένεται να βρεθεί στο 17.350 και στη Φλώρινα 15.800 μόρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments