Διεθνή

Μελόνι: “Θα είμαστε εγγυητές της στήριξης στον ηρωικό αγώνα του ουκρανικού λαού”

Μελόνι: “Θα είμαστε εγγυητές της στήριξης στον ηρωικό αγώνα του ουκρανικού λαού”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μελόνι: "Θα είμαστε εγγυητές, χωρίς αμφισημίες, της γεωστρατηγικής τοποθέτησης της Ιταλίας" ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι

Η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός της, αναφέρθηκε σε κύρια σημεία του προγράμματός της, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρτιση, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

«Θα είμαστε εγγυητές, χωρίς αμφισημίες, της γεωστρατηγικής τοποθέτησης της Ιταλίας και της απόλυτης στήριξης στην ηρωική μάχη του ουκρανικού λαού», δήλωσε η Μελόνι. Παράλληλα, τόνισε ότι «το κόμμα της επιθυμεί την επιστροφή στο διπολικό πολιτικό σύστημα και η αντιπαράθεση αυτή δεν την τρομάζει».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, τόνισε ότι «οι “Πεντάστεροι” θα κατέβουν μόνοι τους στις εκλογές» και ότι «η πολιτική δύναμη της οποίας ηγείται, θα προσφέρει εγγυήσεις στους πολίτες ότι θα σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις της».

Ο Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε επίσης ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα, μετά τη συμμετοχή του στη δεύτερη κυβέρνηση της οποίας ηγήθηκε ο ίδιος, ταυτίσθηκε με μια διαφορετική ατζέντα». «Την ονομάζουν ατζέντα Ντράγκι, αλλά ακόμη δεν κατάλαβα σε τι ακριβώς συνίσταται», κατέληξε ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων.

Μπερλουσκόνι: “Σαλβίνι και Μελόνι είναι καθ΄όλα εντάξει για να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης”

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Quotidiano Nazionale» αναφέρεται στην στρατηγική της συντηρητικής παράταξης ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

«Ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκα, η Τζόρτζια Μελόνι των Αδελφών της Ιταλίας, όπως και πολλά άλλα στελέχη των κομμάτων της συμμαχίας μας, είναι καθ΄όλα εντάξει για να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης», δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

«Η παράταξή μας είναι ενωμένη. Μας ενδιαφέρουν οι ιδέες, τα προγράμματα, τα σχέδια για την Ιταλία και όχι οι πολυθρόνες. Και οι τρεις δυνάμεις της παράταξής μας είναι αριθμητικά αναγκαίες για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τις εκλογές», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι. berlusconi

Παράλληλα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «τον πίκρανε» η απόφαση τριών υπουργών του κόμματός του (της Μάρα Καρφάνια, της Μαρία Στέλα Τζελμίνι και του Ρενάτο Μπρουνέτα) να εγκαταλείψουν την Φόρτσα Ιτάλια. «Δε απαρνήθηκαν εμένα, αλλά την ιστορία τους, τους ψηφοφόρους και την ίδια την ζωή τους» είπε ο «μίστερ τιβί».

«Η μελλοντική κυβέρνηση της κεντροδεξιάς, πάντως, θα χρειαζόταν μια σοβαρή και καταρτισμένη αντιπολίτευση, όχι ένα χαώδες συνονθύλευμα ηγετών και δυνάμεων που δεν διαθέτουν λαϊκή στήριξη», ολοκλήρωσε ο Μπερλουσκόνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments