Διεθνή

Μέτσολα: Το Ευρωκοινοβούλιο έτοιμο για τεχνογνωσία και συμβουλές στην Ουκρανία

Μέτσολα: Το Ευρωκοινοβούλιο έτοιμο για τεχνογνωσία και συμβουλές στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: clio-texte

Συμβουλές και τεχνογνωσία προτίθεται να παράσχει στην Ουκρανία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενίσχυση της δημοκρατίας στην πορεία προς την πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  είναι έτοιμο να παράσχει στην Ουκρανία τεχνογνωσία και συμβουλές για την ενίσχυση της δημοκρατίας στην πορεία προς την πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Η χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία επιβεβαιώνει την επιθυμία μας να είμαστε μαζί σας χέρι – χέρι στην πορεία της πλήρους ένταξής σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε προς τα μέλη του Ουκρανικού Κοινοβουλίου η Μαλτέζα Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

«Μπορεί να μην είναι εύκολος ο δρόμος που ορθά επιλέξατε να ακολουθήσετε, αλλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο πιο αξιόπιστος φίλος σας, που θα σας βοηθά σε κάθε βήμα που θα πραγματοποιείτε. Είμαστε έτοιμοι να σας παρέχουμε εξειδικευμένες γνώσεις και συμβουλές για την ενίσχυση της δημοκρατίας. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Κοινοβούλιό σας και να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια ώστε να μπορείτε να εργαστείτε σε τόσο δύσκολες συνθήκες», είπε στην διαδικτυακή της ομιλία κατά τη διάρκεια ολομέλειας. του Ουκρανικού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία δεν είναι ακόμη κράτος – μέλος της ΕΕ, αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα, με βάση πρόσφατη απόφαση της Ένωσης.

Σημειώνεται ακόμη ότι, για να μπορέσει να γίνει πλήρες κράτος – μέλος της ΕΕ, η Ουκρανία οφείλει να προωθήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε θέματα δημόσιας διοίκησης, ανεξαρτησίας των διοικητικών οργάνων και πιο εύρυθμης λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments