Focus

Σαμ Τσάτο: Ο γιος της Σάρα Τσάτο, ανηψιάς της βασίλισσας Ελισάβετ είναι ένας αντισυμβατικός κεραμίστας

Σαμ Τσάτο: Ο γιος της Σάρα Τσάτο, ανηψιάς της βασίλισσας Ελισάβετ είναι ένας αντισυμβατικός κεραμίστας

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram - samchatto

Ο νεαρός Σάμιουλ Τσάτο, εγγονός της αείμνηστης πριγκίπισσας Μαργαρίτας είναι ένα από τα πιο αντισυμβατικά μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

Ο γιος της Σάρα Τσάτο, ανηψιάς της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι 29ος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου και συμπλήρωσε την Πέμπτη, 28 Ιουλίου τα 26 του χρόνια. Ο Σαμ, όπως και τα ξαδέλφια του, οι πρίγκηπες Γουίλιαμ και Χάρι, είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ίτον, του φημισμένου ιδιωτικού σχολείου της βρετανικής αφρόκρεμας. Μετά την ενηλικίωση του, ο ίδιος εγκαταστάθηκε στην Σκωτία για να παρακολουθήσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου από όπου το 2018 πήρε πτυχίο Ιστορίας της Τέχνης. Εν συνεχεία, ακολουθώντας τα χνάρια των ξαδέλφων του υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό.

View this post on Instagram

A post shared by Sam Chatto (@samchatto)

Σύντομα μετά τις σπουδές του, ο Σαμ βρέθηκε σε ένα εργαστήριο αγγειοπλαστικής στα Χάιλαντς για μια επίσκεψη η οποία εμέλλε να σημαδέψει ανεξίτηλα το μέλλον του. Γοητευμένος από την κεραμική τέχνη, ο νεαρός αποφάσισε να επανεκπαιδευτεί, και να καταπιαστεί με μια ενασχόληση που πραγματικά τον γεμίζει.

«Εμπνευσμένος από ό,τι είχα δει στη Σκωτία και εντελώς απογοητευμένος από την τρίμηνη εργασία μου στην εμπορική αγορά τέχνης, άρχισα να περνώ τα σαββατοκύριακά μου φτιάχνοντας ένα μικρό στούντιο για να επανακαλύψω τη δημιουργικότητά μου και έφτιαξα έναν ξυλόφουρνο στο κάτω μέρος του σπιτιού μου», εκμυστηρεύτηκε στην Daily Mail.

Ως εξειδικευμένος πλέον κεραμίστας, o 26χρονος είναι αυτοαπασχολούμενος και εργάζεται επί του παρόντος από ένα ευάερο στούντιο στο σπίτι του στο Δυτικό Σάσεξ. Ειδικεύεται στην δημιουργία κεραμικών, όπως κούπες, κανάτες και μπολ, πολλά από τα οποία φέρουν χαρακτηριστικά της αρχαίας και μεσαιωνικής κεραμικής.

View this post on Instagram

A post shared by Sam Chatto (@samchatto)

Για τους γνώστες της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, η επιλογή καριέρας του αντισυμβατικού Σαμ δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς το δημιουργικό ταλέντο φαίνεται πως κυλάει στο αίμα του. Η μητέρα του, Σαρα Τσάτο σπούδασε καλές τέχνες στο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια έγινε μια καταξιωμένη ελαιοχρωματίστρια. Ο Σαμ κληρονόμησε επίσης δεξιότητες από τον πατέρα του, τον ζωγράφο Ντάνιελ Τσατο, ο οποίος παρουσιάζει τακτικά τα ενδιαφέροντας έργα τέχνης του σε εκθέσεις στο Λονδίνο.

View this post on Instagram

A post shared by Sam Chatto (@samchatto)

Εκτός από το ότι έχει επιλέξει τον δρόμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ο Σαμ Τσάτο είναι επίσης λάτρης της γιόγκα την οποία έχει επίσης «σπουδάσει». Πριν από μερικά χρόνια, ταξίδεψε στην Ινδία, για να παρακολουθήσει ενδελεχή εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να πιστοποιηθεί ως δάσκαλος γιόγκα.

«Πέρασα τις πιο εκπληκτικές έξι εβδομάδες στην Ινδία, τέσσερις από τις οποίες για να ολοκληρώσω την εκπαίδευση δασκάλου γιόγκα των 200 ωρών! Αν και δεν σκοπεύω να διδάξω σύντομα, ήταν μια απίστευτη εμπειρία που μου άνοιξε τα μάτια και για την οποία είμαι βαθιά ευγνώμων», εκμυστηρεύτηκε, στο Instagram.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments