Διεθνή

Βρετανία: Δημοψηφίσματα στις περιοχές της νότιας Ουκρανίας που έχει κατακτήσει θα πραγματοποιήσει Ρωσία

Βρετανία: Δημοψηφίσματα στις περιοχές της νότιας Ουκρανίας που έχει κατακτήσει θα πραγματοποιήσει Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Βρετανία: Οι διορισμένες από τη Ρωσία αρχές σε εδάφη της νότιας Ουκρανίας που μόλις κατακτήθηκαν υφίστανται πιέσεις και πιθανόν να ετοιμάζονται για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για την ένταξή τους στη χώρα

Οι διορισμένες από τη Ρωσία αρχές σε εδάφη της νότιας Ουκρανίας που μόλις κατακτήθηκαν υφίστανται πιέσεις και πιθανόν να ετοιμάζονται για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για την ένταξή τους στη χώρα αργότερα φέτος, ανακοίνωσε σήμερα [30/7] ο βρετανικός στρατός.

«Οι τοπικές αρχές πιθανόν αναγκάζουν τους κατοίκους να αποκαλύψουν προσωπικά τους στοιχεία προκειμένου να καταρτίσουν εκλογικούς καταλόγους», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter. Η Ρωσία θεωρεί ότι αυτές οι κατεχόμενες περιοχές τελούν υπό «προσωρινή στρατιωτική και μη στρατιωτική διοίκηση».

Η Ουκρανία πιθανόν απώθησε ρωσικές επιθέσεις μικρής κλίμακας που εξαπολύονται από την πρώτη γραμμή κοντά στο Ντονέτσκ στην περιοχή του Ντονμπάς, ενώ στην περιοχή της Χερσώνας, η Ρωσία έχει πιθανόν στήσει δύο πλωτές γέφυρες και ένα σύστημα μεταφοράς με πλοία ως αντιστάθμισμα για τις γέφυρες της περιοχής που υπέστησαν ζημιές στα πρόσφατα πλήγματα, σύμφωνα με την ενημέρωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Ζαχάροβα: Η Ρωσία απορρίπτει τις «αλλόκοτες» κατηγορίες για πολιτική εμπλοκή της στην Ιταλία

Ως «αλλόκοτες» κατηγορίες χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τα περί ανάμιξής της Μόσχας στα πολιτικά πράγματα της Ιταλίας, αφού ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας, κλήθηκε να εξηγηθεί για τις επαφές μεταξύ της ρωσικής πρεσβείας και του περιβάλλοντός του, με φόντο την κρίση που οδήγησε στην πτώση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

«Είναι αλλόκοτο να βλέπουμε ότι η πολιτική τάξη και τα ιταλικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει να καθοδηγούνται από εξωτερικούς παράγοντες και να μιμούνται τις χειρότερες πρακτικές τους και τα υποδείγματά τους ως προς τις προεκλογικές εκστρατείες», καταφεύγοντας «στον τετριμμένο μύθο περί ανάμιξης της Μόσχας στις εκλογικές διαδικασίες», σχολίασε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα.

Για τη Ρωσία, «η Ιταλία είναι κυρίαρχη χώρα που ασκεί ανεξάρτητη εσωτερική και εξωτερική πολιτική», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram. Γι’ αυτό «οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ιταλίας χαρακτηρίζονταν πάντα από τον πραγματισμό, την κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments