Διεθνή

Τουρκία: Σε ελεύθερη πτώση το κόμμα του Ερντογάν

Τουρκία: Σε ελεύθερη πτώση το κόμμα του Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τουρκία: Τα πράγματα στο εσωτερικό της Τουρκίας δεν πηγαίνουν καλά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, μιας και βλέπει ότι χάνει πολύτιμο έδαφος στις δημοσκοπήσεις

Τα πράγματα στο εσωτερικό της Τουρκίας δεν πηγαίνουν καλά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, μιας και βλέπει ότι χάνει πολύτιμο έδαφος στις δημοσκοπήσεις και μόνο αβέβαια είναι η επανεκλογή του.

Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία (AKP) έχει μια… ελεύθερη πτώση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έχει διενεργηθεί από την εταιρεία Rawest Research, σε δείγμα 1.565 ατόμων, στις εξής τέσσερις κουρδικές επαρχίες: Ντιγιάρμπακιρ, Σανλιούρφα, Μαρντίν και Βαν.

Στο ερώτημα «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή;», συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης με τα ποσοστά ψήφων που έλαβαν στις εκλογές τον Ιούνιο του 2018.

Το ποσοστό ψήφου του AKP μειώθηκε στο 23,8% στις παραπάνω τέσσερις επαρχίες, από 34,7%. Σταθερό -όπως αναμενόταν- είναι το ποσοστό του HDP, που μειώθηκε οριακά από 52,4% στο 51,35.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, αύξησε το ποσοστό του από 2,7% σε 9,8%.

Ερντογάν: Η παραίτηση Τζόνσον δεν ήταν καλή για μας

Η παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την Πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας δεν είναι μια θετική εξέλιξη για την Τουρκία. Αυτό δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό της γείτονος Kanal 7.

Τη γνώμη αυτή διατύπωσε ο Ερντογάν προς τους δημοσιογράφους του σταθμού, όταν του ζητήθηκε η άποψή του για τις πρόσφατες παραιτήσεις του Ιταλού Πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, και του επικεφαλής της Κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος αρνήθηκε να πάρει θέση ή να σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ιταλία, που οδήγησαν σε πτώση του κυβερνητικού συνασπισμού, υπό τον Μάριο Ντράγκι. Στη συνέντευξη αυτή, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δειπνήσαμε με τον Μητσοτάκη στο Αρχοντικό Vahdettin. Σε αυτό το δείπνο, του είπα: Ας μην φέρουμε από εδώ και πέρα τρίτη χώρα μεταξύ μας. Πέρασαν τρεις εβδομάδες και έκανε την ομιλία του στο Κογκρέσο της Αμερικής. Από εκεί επέστρεψε στο Νταβός. Έκανε παρόμοια πράγματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments