Διεθνή

Τουρκία: Πιθανόν τη Δευτέρα o απόπλους του πρώτου πλοίου με ουκρανικά σιτηρά

Τουρκία: Πιθανόν τη Δευτέρα o απόπλους του πρώτου πλοίου με ουκρανικά σιτηρά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Είναι πολύ πιθανό το πρώτο πλοίο μεταφοράς σιτηρών να φύγει από την Ουκρανία το πρωί της Δευτέρας », δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου

Για αύριο Δευτέρα 1 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση του πρώτου πλοίου με φορτίο σιτηρά από την Ουκρανία.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, η Άγκυρα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ουκρανία και τη Ρωσία και ότι τα πλοία με φορτία σιτηρών είναι έτοιμα να αναχωρήσουν από το λιμάνι της Οδησσού.

«Είναι πολύ πιθανό το πρώτο πλοίο μεταφοράς σιτηρών να φύγει από την Ουκρανία το πρωί της Δευτέρας », δήλωσε νωρίτερα ο κ. Καλίν.

Εξάλλου ο Τούρκος υπουργός Αμύνας Χουλουσί Ακάρ επικοινώνησε με τον Ουκρανό ομόλογό Ολέκσιι Ρέζνικοφ και τον Ουκρανό υπουργό Υποδομών Oleksandr Kubrakov ο οποίος υπέγραψε την Συμφωνία μεταφοράς σιτηρών στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κατά την επικοινωνία ανταλλάχθηκαν απόψεις για την τελευταία κατάσταση σχετικά με τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο Κοινό Συντονιστικό Κέντρο στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με την προετοιμασία για την αποστολή σιτηρών από την Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments