Nέα της αγοράς

ΕΖΑ: Nούμερο ένα επιλογή που επιλέγουν οι τουρίστες

ΕΖΑ: Nούμερο ένα επιλογή που επιλέγουν οι τουρίστες

Πηγή Φωτογραφίας: Mini Market Magazine- The Total Business

ΕΖΑ: Η στροφή των καταναλωτών στα ελληνικά σήματα και οι αυξημένες τουριστικές ροές κάνουν τον τζίρο να «αφρίσει» - Κατά 35% ενισχύθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2021

Σχεδόν στα μεγέθη που είχε προ πανδημίας επέστρεψε το 2021 η ΕΖΑ, η ζυθοποιία που διοικείται από τον Αθανάσιο Συριανό, την ώρα που η φετινή χρονιά φαίνεται ότι θα είναι καλή για τον κλάδο, τόσο λόγω τουρισμού όσο και λόγω καιρού.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ) κατά την κλειόμενη χρήση, ανήλθε στο ποσό των 33,26 εκατ. ευρώ έναντι ποσού 24,53 εκατ. ευρώ κατά την χρήση 2020 κυρίως λόγω των μειωμένων αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας στην αγορά μπύρας.

Αντίστοιχα ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 35,97 εκατ. ευρώ έναντι ποσού 20,65 εκατ. ευρώ κατά την χρήση 2020.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα μετά από φόρους του ομίλου, το 2021 ανήλθαν σε κέρδη 71 χιλ. ευρώ έναντι ζημιάς ποσού 2,181 εκατ. ευρώ κατά την χρήση 2020. Αντίστοιχα σε εταιρικό επίπεδο τα αποτελέσματα μετά από φόρους κατά την κλειόμενη χρήση, ανήλθαν σε κέρδη 2,212 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς ποσού 674 χιλ. ευρώ κατά την χρήση 2020.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της ΕΖΑ, στις ενοποιημένες και εταιρικές οικονομικές καταστάσεις , η αγορά μπύρας για το 2020 ήταν πτωτική κατά 25% περίπου, ενώ ήταν ελαφρά ανοδική κατά 10% το έτος 2021, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και το έτος 2022.Να σημειωθεί πάντως ότι η εκτίμηση έγινε στα τέλη Μαΐου οπότε δεν συνυπολογίστηκε η εκτίναξη των τουριστικών ροών, καθώς και η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, μιας και το καλοκαίρι είναι η εποχή με την μεγαλύτερη κατανάλωση μπύρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments