Διεθνή

«Επιθετικές οι κινήσεις Ερντογάν κατά Ελλάδας»

«Επιθετικές οι κινήσεις Ερντογάν κατά Ελλάδας»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλλιέργησε και εξακολουθεί να καλλιεργεί τον αντιδυτικισμό στον τουρκικό πληθυσμό.

Την πεποίθησή της ότι ο Τούρκος Πρόεδρος μεθοδεύει εδώ και πολλά χρόνια την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ότι οι κινήσεις του σε σχέση με την πατρίδα μας έχουν πάντα επεκτατικό χαρακτήρα, εκφράζει η «First Post», μία από τις μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα ειδησεογραφική σελίδα της Ινδίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλλιέργησε και εξακολουθεί να καλλιεργεί τον αντιδυτικισμό στον τουρκικό πληθυσμό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Τούρκοι τρέφουν μεγαλύτερη συμπάθεια για τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Κίνα παρά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περαιτέρω, ο Ερντογάν αποσκοπεί στο να αναδειχθεί σταδιακά σε άτυπο πολιτικό ηγέτη ολόκληρου του ισλαμικού κόσμου: «Η Τουρκία είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να αναδειχθεί ως ηγέτης του ισλαμικού κόσμου και ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εργάζεται για να αδράξει αυτόν τον ρόλο και να ακολουθήσει επεκτατικές πολιτικές εμπνευσμένες από την Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν «αξιοποιεί τις περιφερειακές επιρροές της χώρας του στη Βόρεια Αφρική, την Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, καθώς και σε μέρη της Ανατολικής Ευρώπης, και έχει γίνει ολοένα και πιο επιθετικός στο βόρειο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Ελλάδα και την Κύπρο».

Με βάση το δημοσίευμα, ο Τούρκος Πρόεδρος καταβάλλει «υπερβολική προσπάθεια να αρπάξει τους πόρους φυσικού αερίου γύρω από την Τουρκία» και αναμένεται να ξεκινήσει γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα το 2023.

Ακόμη, υποστηρίζεται έντονα ότι η Τουρκία του Ερντογάν «λειτουργεί επίσης ως βρύση στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση, μεταξύ άλλων, ελέγχοντας τη ροή μουσουλμάνων προσφύγων στην ΕΕ. Η Δυτική Ευρώπη έχει ήδη έναν σταθερό πληθυσμό δεύτερης και τρίτης γενιάς μουσουλμάνων βορειοαφρικανών και τούρκων εποίκων και ο Ερντογάν πιέζει για ισλαμικά πολιτικά κόμματα σε διάφορα ευρωπαϊκά έθνη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments