Πολιτική

Δένδιας για Κόσοβο: Η Ελλάδα θα μεσολαβήσει για να διευκολύνει τη συζήτηση Σέρβων και Αλβανών

Δένδιας για Κόσοβο: Η Ελλάδα θα μεσολαβήσει για να διευκολύνει τη συζήτηση Σέρβων και Αλβανών

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Nikos Dendias

Δένδιας για Κόσοβο: Την πρόθεση της Ελλάδας να μεσολαβήσει για να διευκολύνει τη διαδικασία συζήτησης και επίλυσης των διαφορών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, από το Βιετνάμ.

Την πρόθεση της Ελλάδας να μεσολαβήσει για να διευκολύνει τη διαδικασία συζήτησης και επίλυσης των διαφορών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, από το Βιετνάμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι « η σταθερότητα και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή είναι κάτι το οποίο ενδιαφέρει απολύτως την ελληνική διπλωματία. Δε θυμάμαι πόσες φορές, τα τελευταία δύο χρόνια, έχω επισκεφθεί την Πρίστινα και το Βελιγράδι. Και επίσης, η Ελλάδα ως γνωστόν συμμετέχει στην KFOR, στην ειρηνευτική δύναμη στο Κόσοβο. Αυτό λοιπόν το οποίο απαιτείται είναι περίσκεψη, είναι τήρηση του Διεθνούς Δικαίου. Είναι, επίσης, το περιβάλλον εκείνο το οποίο θα επιτρέψει στο Βελιγράδι και την Πρίστινα να συζητήσουν και να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές».

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ, με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς σχέσεις, τις οικονομικές σχέσεις, αλλά και μια γκάμα θεμάτων. Το Βιετμάν έχει συνυπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. «Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήσαμε, εμείς και το Βιετνάμ, να έχουμε στενές διαβουλεύσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας, να κατανοήσουμε τις θέσεις η μία χώρα της άλλης, και να εργαστούμε μαζί για την εξέλιξη του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά και την εφαρμογή του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι», ανέφερε. Πέραν της συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments