Κόσμος

Bloomberg: Η Ιταλία αποσυνδέει τη διαμόρφωση τιμών για το φυσικό αέριο από την πλατφόρμα TTF

Bloomberg: Η Ιταλία αποσυνδέει τη διαμόρφωση τιμών για το φυσικό αέριο από την πλατφόρμα TTF

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η αναπάντεχη κίνηση μπορεί να καταδεικνύει μια προσδοκία ότι η τιμή των δύο προθεσμιακών συμβολαίων μπορεί να αρχίσει να αποκλίνει

Οι τιμές και η έκθεση στις ρωσικές προμήθειες διαφέρουν από χώρα σε χώρα και το χάσμα μπορεί να διευρυνθεί μετά την ανακοίνωση της Ιταλίας ότι θα προβεί σε αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των λογαριασμών φυσικού αερίου. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η αναπάντεχη κίνηση μπορεί να καταδεικνύει μια προσδοκία ότι η τιμή των δύο προθεσμιακών συμβολαίων μπορεί να αρχίσει να αποκλίνει, σημειώνουν αναλυτές της Citigroup, το οποίο σημαίνει ότι το ιταλικό θα αρχίσει να κινείται ακόμα πιο χαμηλά.

H μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Ιταλία τον περασμένο μήνα, και το ενδεχόμενο για περαιτέρω ισχυρές «ενέσεις» στις αποθήκες αερίου τον Αύγουστο, μπορεί να οδηγήσουν σε ένα σύντομο πλεόνασμα φυσικού αερίου στη χώρα. Για την Ιταλία, το ρίσκο όσον αφορά τον χειμώνα έχει μειωθεί, υπογραμμίζει η Citigroup. Το επίπεδο των αποθεμάτων βρίσκεται στο 73%, χαμηλότερα από τον πενταετή μέσο όρο, αλλά η μειωμένη χρήση σε συνδυασμό με υψηλότερες αγορές φυσικού αερίου εκτός Ρωσίας μπορεί να βοηθήσουν την Ιταλία να περάσει τον χειμώνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments