Nέα της αγοράς

Νέο κουπόνι που θα μειώνει το κόστος σύνδεσης και θα διασφαλίζει ταχύτητες 250 GB

Νέο κουπόνι που θα μειώνει το κόστος σύνδεσης και θα διασφαλίζει ταχύτητες 250 GB

Πηγή Φωτογραφίας: Connecting Cambridgeshire- Retail Technology Services

Η δράση για το Gigabit Voucher Scheme, βγήκε χθες (και θα παραμείνει μέχρι και τις 31 Αυγούστου) σε δημόσια διαβούλευση από το αρμόδιο υπουργείο και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ

Την ταχεία ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων μέσω της αύξησης της ζήτησης αλλά και την υστέρηση που παρουσιάζει η χώρα σε σχέση με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ στην διείσδυση των ευρυζωνικών δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων φιλοδοξεί να καλύψει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με έναν νέο πρόγραμμα επιδότησης που είναι στα σκαριά.

Ο λόγος για το Gigabit Voucher Scheme, ένα νέο κουπόνι που θα μειώνει το αρχικό κόστος σύνδεσης και τα μηνιαία τέλη για μια περίοδο 24 μηνών διασφαλίζοντας ταχύτητες 250 GB.

Η δράση για το Gigabit Voucher Scheme, βγήκε χθες (και θα παραμείνει μέχρι και τις 31 Αυγούστου) σε δημόσια διαβούλευση από το αρμόδιο υπουργείο και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για την εφαρμογή των κανόνων στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων όσον αφορά την ταχεία ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων.

Στόχος της είναι δε, η υποστήριξη των νοικοκυριών και των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση Gigabit ώστε η διείσδυση των ευρυζωνικών υπηρεσιών υπερ-υψηλών ταχυτήτων στη χώρα να υπερβεί το 10% εντός του χρονικού ορίζοντα της δράσης, δημιουργώντας πλέον μία κρίσιμη μάζα συνδρομητών που μπορεί να στηρίξει την περαιτέρω διείσδυση των υπηρεσιών αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη των δικτύων.

Τι θα προσφέρει το κουπόνι

Όπως προκύπτει από την δημόσια διαβούλευση το νέο κουπόνι που θα δημιουργηθεί θα έχει ως ελάχιστες απαιτήσεις

  • ταχύτητα download 250 Mbps
  • παροχή του απαραίτητου για τη λειτουργία της τερματικός εξοπλισμός του τελικού χρήστη (modem / router)
  • Και υπηρεσία με δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης σε ταχύτητα έως και 1 Gbps

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει, επιπλέον, να υποστηρίζονται συμμετρικές ταχύτητες download / upload, ήτοι και η ταχύτητα upload 250 Mbps

Όπως επισημαίνεται ωστόσο στο κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης, εάν η υπηρεσία παρέχεται από καθετοποιημένο πάροχο του οποίου το μερίδιο αγοράς στην λιανική αγορά ευρυζωνικών συνδέσεων είναι μεγαλύτερο από 20% τότε αυτός θα πρέπει να παρέχει τουλάχιστον μία υπηρεσία χονδρικής που θα επιτρέπει σε άλλους παρόχους να παρέχουν αντίστοιχη υπηρεσία λιανικής.

Η παροχή της υπηρεσίας χονδρικής θα πρέπει να γίνεται υπό όρους διαφάνειας και μη διακριτικής μεταχείρισης και σε τιμή ίση με την αντίστοιχη ρυθμιζόμενη τιμή όπως αυτή καθορίζεται από την ΕΕΤΤ στο πλαίσιο της ρύθμισης της χονδρικής αγοράς τοπικής πρόσβασης. Καθετοποιημένοι πάροχοι με ποσοστό μικρότερο από 25% μπορούν επίσης να προσφέρουν σε εθελοντική βάση υπηρεσίες χονδρικής σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments