Διεθνή

Δημοσκόπηση – χαστούκι για Ερντογάν

Δημοσκόπηση – χαστούκι για Ερντογάν
Δημοσκοπικό χαστούκι για τον Πρόεδρο της Τουρκίας η σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων «MetroPOLL».

Δημοσκοπικό χαστούκι για τον Πρόεδρο της Τουρκίας η σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων «MetroPOLL».

Με βάση τα ερευνητικά ευρήματα, ο Ερντογάν ηττάται από όλους τους άλλους υποψηφίους, είτε οι εκλογές αφορούν τον πρώτο, είτε αφορούν τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ειδικότερα, αναφορικά με τον δεύτερο γύρο, όπου αναμετρώνται οι υποψήφιοι των δύο πρώτων σε εκλογική απήχηση πολιτικών κομμάτων, ο Ερντογάν θα γνώριζε την ήττα, αν οι εκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή

Εάν στον δεύτερο γύρο για τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν το επόμενο έτος, μείνουν ο Ερντογάν και ο κεμαλιστής δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, τότε ο Ερντογάν λαμβάνει 37,7% και ο Γιαβάς 53,9% των ψήφων. Υπάρχει, δηλαδή,  μία διαφορά μεταξύ τους 16 μονάδων.

Αν στο δεύτερο γύρο μείνουν ο Ερντογάν και ο δήμαρχος της Κωνσταντινουπόλεως, Εκμέκ Ιμάμογλου, τότε ο Ερντογάν παίρνει 42,3% και ο Ιμάμογλου 48,6%.

Με βάση το τρίτο σενάριο, αν στο δεύτερο γύρο μείνουν ο Ερντογάν και η Πρόεδρος του Εθνικιστικού Κόμματος «Το Καλό Κόμμα» Μεράλ Ακσενέρ, τότε ο Ερντογάν παίρνει 42,3% και η Ακσενέρ 46,4%

Τέλος, αν ανταγωνιστούν ο Ερντογάν και ο κεντροαριστερός σοσιαλδημοκράτης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στο δεύτερο γύρο, ο Ερντογάν λαμβάνει 42,7% και ο Κιλιτσντάρογλου 45,4% των ψήφων.

Άρα, λοιπόν, ο σημερινός Πρόεδρος της Τουρκίας χάνει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, σε κάθε πιθανό σενάριο. Ο Ερντογάν έχει επίγνωση αυτής της εκλογικής υποχώρησής του, αλλά ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να ανατρέψει, τελικά, τα σε βάρος του εκλογικά προγνωστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments