Διεθνή

Προκλήσεις Τσελίκ: “Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας”

Προκλήσεις Τσελίκ: “Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Προκλήσεις Τσελίκ: Για μία ακόμα φορά οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις, καθώς ο Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως "κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας πατρίδας της Γαλάζιας Πατρίδας και της εναέριας πατρίδας"

Για μία ακόμα φορά οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις, μιας και αυτή τη φορά αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως “κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας πατρίδας της Γαλάζιας Πατρίδας και της εναέριας πατρίδας”, λέγοντας πως σύντομα ο Ερντογάν “θα ξεπροβοδίσει το πλοίο Αμπντουλχαμίτ Χαν”.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι το γεωτρύπανο να πραγματοποιήσει έρευνες  Βορειά της Κύπρου, με Αθήνα και Λευκωσία να εξετάζουν πάντως όλα τα ενδεχόμενα.

Αναλυτικότερα, μετά από μια επίσημη τελετή παρουσία του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας, που φέρει το όνομα του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ Χαν,  θα αποπλεύει από το λιμάνι της Μερσίνας την Τρίτη.

Οι επίσημες αρχές κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό το σημείο των γεωτρήσεων, που θα ανακοινώσει ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά ήδη με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του κόμματος ΑΚΠ Ομερ Τσελίκ δίνει το στίγμα των προθέσεων της τουρκικής πλευράς.

“Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ξεπροβοδίσει το πλοίο Αμπντουλχαμίτ Χαν. Αυτά είναι βήματα που γίνονται με αποφασιστικότητα και δύναμη για να προστατευτούν τα συμφέροντα τόσο της Τουρκίας όσο και της “Τουρκικής δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου” έχει αναφέρει ο Τσελίκ, τονίζοντας πως κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας πατρίδας της γαλάζιας πατρίδας και της εναέριας πατρίδας.

«Δεν παραχωρούμε σε κανέναν ούτε ένα βότσαλο ούτε μία σταγόνα νερό και ούτε μία σπιθαμή από τον εναέριο χώρο μας»

Τις προηγούμενες ημέρες το γεωτρύπανο βγήκε από το λιμάνι Τασουκου  για δοκιμές και με μήνυμα του στο τούιτερ ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ,  επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο για έρευνες αφού ολοκλήρωσε τις Δοκιμές των συστημάτων γεώτρησης, πλεύσης και όλου του εξοπλισμού του.

“Το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, είναι υπερύγχρονο 7ης γενιάς και διαθέτει Ικανότητα γεώτρησης σε βάθος άνω των 12 χιλιομέτρων”, ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments