Οικονομία Άποψη

Ακρίβεια: Στην τελική ευθεία μπαίνει το σχέδιο για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Ακρίβεια: Στην τελική ευθεία μπαίνει το σχέδιο για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στην τελική ευθεία φαίνεται να είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Στην τελική ευθεία φαίνεται να είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ακρίβεια. Οι ανακοινώσεις αναμένονται να πραγματοποιηθούν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε για μια ακόμη φορά πως όταν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος η ελληνική κυβέρνηση τον επιστρέφει στην κοινωνία.

Παράλληλα σημειώνει ότι «τον Σεπτέμβριο θα είμαστε σε θέση να έχουμε καλύτερη εικόνα του νέου δημοσιονομικού χώρου – μετά από αυτόν που διαμορφώθηκε τον Μάρτιο και τον Ιούνιο – ο οποίος δημιουργείται από την καλή πορεία της οικονομίας και την καλύτερη, έναντι των προβλέψεων, πορεία του τουρισμού».

Μιλώντας στο ΑΠΕ σχετικά με τη ΔΕΘ καταλήγει ότι: «στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πώς θα διατεθεί ο χώρος αυτός για την περαιτέρω στήριξη των πολιτών, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης». Το περιεχόμενο του πακέτου της ΔΕΘ σε καμία περίπτωση δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Σενάρια υπάρχουν αρκετά, αλλά όπως σημειώνουν και παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υπάρξει ακόμη και το περίγραμμα των όποιων αποφάσεων ληφθούν.

Στην κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού κινείται το υπουργείο Οικονομικών

Στην κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού φαίνεται πως κινείται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να μπορέσει να στηρίξει έτσι νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην ΕΡΤ δεν θέλησε να προσδιορίσει το ύψος του συμπληρωματικού προϋπολογισμού όμως όπως  είπε η ανταπόκριση των φορολογουμένων στις υποχρεώσεις τους (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, επιστρεπτέες προκαταβολές- με τους πολίτες να πληρώνουν την προηγούμενη εβδομάδα 3 δισ. ευρώ χωρίς να μειωθούν οι καταθέσεις) και η πορεία του τουρισμού δημιουργούν πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για περισσότερες δαπάνες για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το φθινόπωρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments