Αθλητισμός

Γιώργος Παπαγιάννης στο pagenews.gr: “Θεωρούμαστε φαβορί για μετάλλιο στο Eurobasket”

Γιώργος Παπαγιάννης στο pagenews.gr: “Θεωρούμαστε φαβορί για μετάλλιο στο Eurobasket”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Γιώργος Παπαγιάννης στο pagenews.gr: Σύνθημα... μεταλλίου έδωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος μίλησε στο pagenews.gr και στη Βαρβάρα Φανίδη

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών προετοιμάζεται για τα παράθυρα των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά και για το Eurobasket [1-18 Σεπτεμβρίου] και στο στρατόπεδο της γαλανόλευκης υπάρχει αισιοδοξία για κάτι καλό.

Μάλιστα αυτό εξέφρασε και ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος μίλησε στο pagenews.gr και στη Βαρβάρα Φανίδη, όπου ανέφερε πως η “επίσημη αγαπημένη” θεωρείται πως είναι από τα φαβορί για ένα μετάλλιο, ενώ αναφέρθηκε και στους αγώνες προετοιμασίας με την Ισπανία, αλλά και στο τουρνουά “Ακρόπολις”, λέγοντας πως αυτά τα παιχνίδια θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα, ώστε να είναι πανέτοιμη για τους κρίσιμους αγώνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή στην Εθνική και με το πώς όλοι στην ομάδα: «Έχει ξεκινήσει πάρα πολύ δυνατά η προετοιμασία. Βέβαια είναι πάρα πολύ λίγες οι μέρες, αλλά κοιτάμε το πολύ δυνατό φιλικό που έχουμε να δώσουμε σε ελάχιστες ώρες [σ.σ με την Ισπανία]. Οι ομάδες σίγουρα δεν είναι στο βαθμό που θα θέλαμε τόσο εμείς, όσο και ο κόουτς , αλλά σίγουρα θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για όλους μας, πόσο μάλλον για εμάς και για άλλο τόσο με την Ισπανία, η οποία κάνει περισσότερες μέρες προετοιμασίας και πιστεύω ότι θα πάει καλά».

Για το τουρνουά Ακρόπολις, αλλά και για τους δύσκολους αγώνες που ακολουθούν στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά και στο Eurobasket μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είπε: «Είναι πολύ θετικό για μας, μιας και τα ματς του «Ακρόπολις» είναι πολύ δυνατά και θα μας βοηθήσουν αρκετά για να πάμε πιο έτοιμοι στο τουρνουά, αλλά και στα παράθυρα. Μόνο καλό θα μας κάνουν αυτά τα παιχνίδια, μιας και θα πάρουμε πολλές καλές εικόνες και προετοιμαστούμε πάρα πολύ καλά, σίγουρα για τα παράθυρα του Παγκοσμίου, που θα χρειαστεί να διεκδικήσουμε και να πάρουμε τις νίκες, που είναι το πιο σημαντικό, ώστε να «κλειδώσουμε» και μία θέση στο Παγκόσμιο. Από κει και μετά στο Ευρωμπάσκετ θα είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι, με όλους τους συνεχόμενους αγώνες που θα έχουμε να δώσουμε. Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι αρκετά δυνατές και σίγουρα θα πρέπει να είμαστε στο 100% στο να τις αντιμετωπίσουμε».

Για το ότι στο Ευρωμπάσκετ, σε περίπτωση πρόκρισης, δεν υπάρχει έξτρα καταπόνηση από τα ταξίδια και αυτό θα αποτελέσει ένα είδους αβαντάζ: «Όσο λιγότερο ταξιδεύεις, τόσο καλύτερο. Παρόλα αυτά όταν μιλάμε για ένα τέτοιο τουρνουά, δεν υπάρχει κάποιο αβαντάζ. Είναι λίγες οι μέρες, είναι ένας ο στόχος και ειδικά κανένας μας, ούτε παίκτης ούτε τεχνικό επιτελείο θα έχει στο μυαλό του την κούραση».

Για τον όμιλο και αν υπάρχουν ομάδες που έχουν στοχεύσει: «Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ο σκοπός μας είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για τον επόμενο γύρο, ώστε να έχουμε καλύτερο χιαστί».

Για το αν θεωρούμαστε φαβορί για ένα μετάλλιο επεσήμανε πως: «Ναι. Πιστεύω πως θεωρούμαστε. Διαθέτουμε σαν ομάδα και τις προσωπικότητες, τους παίκτες αλλά και την εμπειρία και έτσι μπορούμε να λέμε πως θεωρούμαστε ως φαβορί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments