Ελλάδα

Λεωφόρος Συγγρού: Αλλάζει όψη η κεντρική αρτηρία της Αθήνας

Λεωφόρος Συγγρού: Αλλάζει όψη η κεντρική αρτηρία της Αθήνας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Λεωφόρος Συγγρού: Νέοι φοίνικες δεντοφυτεύτηκαν στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου έγινε από την Περιφέρεια Αττικής, μιας και το έργο αυτό εντάσσεται στο σχεδιασμό αναβάθμισης των χώρων πρασίνου σε νησίδες κεντρικών δρόμων

Νέοι φοίνικες δεντοφυτεύτηκαν στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου έγινε από την Περιφέρεια Αττικής, μιας και το έργο αυτό εντάσσεται στο σχεδιασμό αναβάθμισης των χώρων πρασίνου σε νησίδες κεντρικών δρόμων.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, η επιλογή του συγκεκριμένου είδους φοίνικα έγινε, καθώς είναι το ενδεδειγμένο για τις ιδιαίτερες θερμές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή και δεν προσβάλλεται εύκολα από την ασθένεια που κατατρώει όσους φοίνικες έχουν απομείνει στη Λ. Συγγρού και αλλού, από παλαιότερα χρόνια.

Ο ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε από δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό και ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 153.313 ευρώ.

Για την προστασία και συντήρηση του πρασίνου και των δέντρων, προβλέπεται η καθημερινή φροντίδα των φυτών, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της περιφέρειας, με ανάπτυξη συστήματος άρδευσης και καθημερινές εργασίες, όπως κλάδεμα, καθαριότητα κλπ.

Ανάλογες εργασίες έχουν ήδη γίνει στις λεωφόρους Ποσειδώνος, Κηφισίας, Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας, Πέτρου Ράλλη και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments