Lifestyle

Γιατί στις γυναίκες αρέσουν να πιάνουν τα ανδρικά οπίσθια;

Γιατί στις γυναίκες αρέσουν να πιάνουν τα ανδρικά οπίσθια;

Πηγή Φωτογραφίας: The Cut- iStock

Επιτέλους η επιστήμη μας ρίχνει φως σε μία συνήθεια που οι άντρες νόμιζαν ότι είχαν καπαρώσει πάνω στις γυναίκες.

Εξελικτικά μιλώντας, είναι κάπως περίεργο το πώς οι άνθρωποι είναι κολλημένοι με τα οπίσθια, αφού κάθε οπίσθιο είναι ένα βασικό μέρος του σώματος μας. Κι όμως, οι άντρες έλκονται σε αυτό για αναπαραγωγικούς λόγους.

Ο λόγος για τον οποίο η στενή μέση και οι φαρδιοί γοφοί είναι τόσο πολύτιμοι – ο λόγος που τα αρσενικά τα αξιολογούν ως ελκυστικά, παρόλο που δεν έχουν καμία ιδέα για το γιατί το κάνουν – είναι διπλός. Σημαίνει ότι αν μια γυναίκα έχει στενή μέση, δεν είναι έγκυος. Και αν έχει φαρδιά ισχία, σημαίνει ότι η υποκείμενη μορφολογία του σκελετού είναι πιθανώς τέτοια που θα μπορούσε να έχει έναν σχετικά χωρίς επιβάρυνση τοκετό.

Αυτό τακτοποιήθηκε. Αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην αναρωτηθούμε:

Δεδομένου ότι οι άνδρες συνήθως δεν βγάζουν μωρά, ποιος είναι ο πιθανός επιστημονικός λόγος για τον οποίο οι γυναίκες πιστεύουν ότι ο πισινός ενός άντρα είναι χαριτωμένος, όπως μερικοί από εμάς έχουν ενημερωθεί από τις κοπέλες μας όταν δοκιμάζουμε ένα νέο ζευγάρι εσώρουχα;

Δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη για το γιατί οι κυρίες είναι κολλημένες με τους πισινούς μας. Ωστόσο, υπάρχει μια γυναίκα επιστήμονας που έχει πραγματοποιήσει κάποιες σχετικές μελέτες: Η Δρ. Kerri Johnson του UCLA, κορυφαία ειδικός στην ψυχολογία της ανθρώπινης έλξης, η οποία παρέταξε τα ευρήματά της για να εξηγήσει γιατί μισείς να τον βλέπεις να φεύγει, αλλά σου αρέσει να παρακολουθείς τα οπίσθια του να κουνιούνται.

Οι γυναίκες δεν έλκονται πιθανότατα από τον ίδιο τον πισινό – ως τη δική τους ξεχωριστή οντότητα – αλλά μάλλον έλκονται από το πώς ενισχύει την κίνηση του ανδρικού σώματος.

«Η εργασία μας σχετικά με την ελκυστικότητα του σχήματος του σώματος στην κίνηση επικεντρώθηκε στη μέση και στους γοφούς και στο πόσο καμπυλωτό είναι το σώμα, το οποίο ενσωματώνει την πίσω περιοχή», λέει η Johnson. Αυτό που βρήκε είναι ότι οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες κάνουν δύο απότομες κρίσεις μέσα σε μικροδευτερόλεπτα: Είναι άντρας και αν ναι, είναι αρσενικό;

«Τα σώματα που κρίθηκαν ως άντρες… κρίθηκαν πιο ελκυστικά όταν θεωρούνταν επίσης ότι είναι αρρενωπά», λέει η Johnson. «Αυτός ο συνδυασμός έδωσε τις πιο ελκυστικές αξιολογήσεις για τους άνδρες». Και το πώς ένας άντρας κινείται σε τεράστιο βαθμό πληροφορεί τη γνώμη μιας γυναίκας για το αν της αρέσει ή όχι.

Δεν είναι μόνο ο πισινός του που έχει σημασία — είναι οι ώμοι του σε σχέση με τον πισινό του. Όλα παίζουν ρόλο. Γενικά πρέπει να επικρατεί μία ισορροπία.

Σύμφωνα με τον ερευνητικό συνεργάτη της, Δρ. Louis G. Tassinary του Πανεπιστημίου A&M του Τέξας, “Ένας αρσενικός περίπατος είναι αυτός στον οποίο οι ώμοι “στρίβουν” περισσότερο σε σχέση με τη φυσική “στρέψη” των γοφών. Με παλιούς όρους, σκεφτείτε τον John Wayne εναντίον της Marilyn Monroe». Λέει συγκεκριμένα ότι “μια αναλογία μέσης-ισχίου 0,85 σε συνδυασμό με φαρδιούς ώμους” είναι, επιστημονικά μιλώντας, η καλύτερη εμφάνιση για έναν άντρα.

Ο πισινός είναι φτιαγμένος από μυ, και υπάρχει ένας χρυσός κανόνας για τους μύες.

Πρέπει να είναι υγιείς. Και αυτό σημαίνει ούτε πλαδαροί αλλά ούτε και τρομερά γυμνασμένοι. Απλά τέλειοι!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments