Οδηγός

ΕΛΑΣ: Άμεσες προσλήψεις 600 επιπλέον ειδικών φρουρών στα ΑΕΙ

ΕΛΑΣ: Άμεσες προσλήψεις 600 επιπλέον ειδικών φρουρών στα ΑΕΙ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΕΛΑΣ: Σε άμεσο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι νέες προσλήψεις Ειδικών Φρουρών για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, σύμφωνα με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, αναφορικά με την απόφαση των προσλήψεων 600 νέων στελεχών

Σε άμεσο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι νέες προσλήψεις Ειδικών Φρουρών για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, σύμφωνα με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, αναφορικά με την απόφαση των προσλήψεων 600 νέων στελεχών.

Ειδικότερα, η απόφαση που φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, αφορά την πρόσληψη 600 ειδικών φρουρών από τους πίνακες επιλαχόντων.

Υπενθυμίζεται ότι οι οι 600 επιπλέον ειδικοί φρουροί, θα προσληφθούν από τη λίστα επιλαχόντων, σύμφωνα με την από 31 Μαΐου 2021 προκήρυξη, ενώ θα καλύψουν τις επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 80% από την κατηγορία Α’ (480 θέσεις) και 20% από την κατηγορία Β’ (120 θέσεις).

Οι εξετάσεις στο σύνολό τους για την πρόσληψη επιλαχόντων ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους στις 15 Ιουλίου. Μάλιστα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του, σημείωνε πως “οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με σκοπό την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων”.

«Η κυβέρνηση έχουμε ως προτεραιότητά μας την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών και υλοποιούμε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση γύρω από αυτό. Θα αξιοποιήσουμε τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και σας βεβαιώ ότι ποτέ δεν θα διστάσω να αξιοποιώ με κάθε δυνατό τρόπο την Αστυνομία αν χρειάζεται να παρέμβει μέσα στα πανεπιστήμια για λόγους ασφάλειας των καθηγητών και των φοιτητών», σημείωνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας προσφάτως στη Βουλή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments