Οικονομία Άποψη

Σταϊκούρας μέτρα στήριξης: Έρχεται κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και επίδομα θέρμανσης

Σταϊκούρας μέτρα στήριξης: Έρχεται κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και επίδομα θέρμανσης

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Σταϊκούρας μέτρα στήριξης: Νέα μέτρα στήριξης αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα

Νέα μέτρα στήριξης αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμη τη λίστα και απομένουν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού ενόψει του φθινοπώρου. Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα τα μέτρα που θα ληφθούν για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 είναι σε λίστα και ποσοτικοποιημένα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ΣΚΑΙ «Έχουμε μπροστά μας την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (το 2023 για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, κόστους 450 εκατ. ευρώ), το επίδομα θέρμανσης κ.ά.». Η προτεραιότητα θα δοθεί από τον πρωθυπουργό για το ποια από αυτά θα ληφθούν, συμπλήρωσε.

Κατά τις εκτιμήσεις του κ. Σταϊκούρα «με ασφάλεια τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος τον Σεπτέμβριο, που δημιουργήθηκε τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο».

Ωστόσο, επεσήμανε, πως η μεγάλη υπέρβαση στα έσοδα του Ιουλίου δεν σημαίνει ότι όλα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Οπότε, στις αρχές του Σεπτεμβρίου αναμένονται, τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ του β’ τριμήνου, η πορεία των εσόδων και η πορεία των τουριστικών εισπράξεων. Με άγνωστο «Χ» να παραμένουν οι τιμές τότε του φυσικού αερίου και των καυσίμων. Όλα θα εξαρτηθούν από την εικόνα της πραγματικής οικονομίας τον Σεπτέμβριο, κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments