Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Περίοδος ανασύνταξης δυνάμεων και χάραξης στρατηγικών

Παρακολουθήσεις: Περίοδος ανασύνταξης δυνάμεων και χάραξης στρατηγικών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο

Ραντεβού με το άνοιγμα της Βουλής (22 Αυγούστου), δίνουν τα κόμματα, με το πολιτικό θερμόμετρο να έχει ανέβει στα ύψη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ένας πρώτος γύρος έντονης σύγκρουσης φαίνεται να κλείνει αυτές τις ημέρες και ενόψει του εορταστικού τετραημέρου. Η Νέα Δημοκρατία έχει δεχθεί να ανοίξει η Βουλή μια εβδομάδα νωρίτερα προκειμένου να αποφασιστεί στη διάσκεψη των προέδρων πότε θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής αλλά και να εξεταστεί το αίτημα των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για άμεση σύγκληση της εξεταστικής επιτροπής.

Η κυβέρνηση διαβλέπει μία τροχιά σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα, κάτι που επισήμανε την Πέμπτη η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Το ΠΑΣΟΚ πάντως ένα τέτοιο γεγονός το διαψεύδει.

Νέα κόντρα με αφορμή τις δηλώσεις Αθανασίου

Ο πρώην υπουργός τάχθηκε μεν υπέρ της παρακολούθησης και βουλευτών, εάν πρόκειται για λόγους εθνικού συμφέροντος, αλλά το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ξεσήκωσε πολιτική θύελλα. «Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από του ορθόδοξου. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια» ήταν η δήλωση του κ. Αθανασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε αμέσως για κρεσέντο μισαλλοδοξίας και ζήτησε από τον πρωθυπουργό την άμεση αποπομπή του, «διαφορετικά αποδεικνύει ότι είναι ο υποβολέας των δηλώσεων του». Και επισήμανε ότι «ο κ. Αθανασίου πρέπει να γνωρίζει πως η εθνική ασφάλεια δεν αφορά το θρήσκευμα, στην πραγματικότητα δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της Κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και “σκοτεινές δυνάμεις”». Και προσθέτει ότι «στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας».

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα της Βουλής ο κ. Αθανασίου, τονίζοντας ότι πρόκειται για δήλωση μισαλλοδοξίας και προσθέτοντας πως «αυτή η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαραλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών».

Ξεκίνησε η έρευνα για τις διαρροές από τον Ντογιάκο – Τι ανέφερε ο Τέλλογλου

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου επί 3,5 ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική ποινική έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη.

Όπως είναι γνωστό, η ποινική προκαταρκτική έρευνα του κ. Ντογιάκου δεν αφορά την κύρια υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του κ. Ανδρουλάκη κ.λπ., αλλά το σκέλος εκείνο της διαρροής απόρρητων στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών.

ΝΔ για Τέλλογλου: Να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την παρακολούθηση του Μητσοτάκη

Να δώσει περισσότερα στοιχεία στον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου για τα περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Μητσοτάκη, όπως και άλλων τηλεφώνων, το 2017-2018, κάλεσε τον Τάσο Τέλλογλου η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την κατάθεση του τελευταίου στον Ισίδωρο Ντογιάκο, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση Ανδρουλάκη. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν θα μπει σε καμία λογική συμψηφισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments