Ελλάδα

Έβρος: Σε ελληνικό έδαφος και στα 4 χλμ νότια της νησίδας εντοπίστηκαν οι 39 πρόσφυγες

Έβρος: Σε ελληνικό έδαφος και στα 4 χλμ νότια της νησίδας εντοπίστηκαν οι 39 πρόσφυγες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Έβρος: Εντοπίστηκαν στον Έβρο οι 38 μετανάστες, που αναζητούνταν από τις Αρχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν στην ελληνική πλευρά του Έβρο

Εντοπίστηκαν στον Έβρο οι 38 μετανάστες, που αναζητούνταν από τις Αρχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν στην ελληνική πλευρά του Έβρο και πιο συγκεκριμένα στα τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική χώρα.

Όλοι τους περισυνελέγησαν από τις ελληνικές αρχές και αμέσως τους δόθηκε ιατρική βοήθεια και τους εντόπισαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Παράλληλα, ξεκινά έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα. Οι μετανάστες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και θα μεταφερθούν σε δομές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και είχε δώσει εντολή προκειμένου να ενταθούν οι έρευνες, ενώ βρισκόταν σε άμεση επαφή με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα στην οποία αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν τα 38 άτομα, ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments