People

«Είσαι ο επόμενος στόχος»

«Είσαι ο επόμενος στόχος»

Πηγή Φωτογραφίας: The Times

Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως πολιτικός ακτιβιστής από το Καράτσι του Πακιστάν.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η συγγραφέας του (κυριολεκτικά) πασίγνωστου «Χάρι Πότερ», δεν κρύφτηκε μπροστά στη βάρβαρη, αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε ο Σαμλμάν Ρουσντί στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν δώσει μια διάλεξη στο Ίδρυμα Chautauqua. Υποστήριξε ανοιχτά τον ινδικής καταγωγής Βρετανό συγγραφέα, μέσα από μια πυκνή ανάρτηση σε προσωπικό λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Είσαι η επόμενη», σημείωσε ένας ακόλουθος και η Τζόαν ένιωσε δικαιολογημένα να απειλείται και η δική της ζωή, με την ίδια να στοχοποείται. Οι αστυνομικές αρχές της Σκωτίας ξεκίνησαν έρευνα.

View this post on Instagram

A post shared by J K Rowling 🔵 (@jkrowling_official)

«Μην ανησυχείς, είσαι ο επόμενος στόχος», έγραψε ένας νεαρός

Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως πολιτικός ακτιβιστής από το Καράτσι του Πακιστάν. Η Ρόουλινγκ είχε δηλώσει, λίγη ώρα νωρίτερα, «αηδιασμένη», εκφράζοντας έτσι τον διαυγή αποτροπιασμό της για την εγκληματική πράξη του φανατικού μουσουλμάνου. Και μόνον αφελής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που βρέθηκε εκτεθειμένη σε αυτόν τον κίνδυνο. Τα γραπτά και οι συνεντεύξεις της είναι διαθέσιμα σε όλους και καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι ο δείκτης δείκτη νοημοσύνης της υπερβαίνει εμφανώς τον περίφημο «μέσο όρο».

Η δημιουργός του «Χάρι Πότερ» δεν μπορεί παρά να γνωρίζει ότι ο λογαριασμός της παρακολουθείται από τους ποικιλόμορφους «μπαχαλάκηδες» του διαδικτύου και της ασέβειας στις αναρτήσεις αλλότριων λογαριασμών. Η Ρόουλινγκ, όμως, έκανε την ανάρτηση αυτή, όχι από ορθοπολιτικές αντιλήψεις «συναδελφικής αλληλεγγύης», αλλά από το, σε άλλους χρόνους αυτονόητο, συναίσθημα συμπαράστασης προς έναν «ομότεχνο», έναν εκλεκτό της πένας, έναν παγκοσμίως διακεκριμένο συνάδελφό της, ο οποίος έπεσε θύμα των πλέον αντιδραστικών δικτύων στο σημερινό πλανητικό επίπεδο: τα ισλαμικά δίκτυα των φανατισμένων μουσουλμάνων. Εξάλλου, έχει γευθεί και κατά το παρελθόν λεκτικούς εκφοβισμούς από καραδοκούντες του διαδικτύου.

Οι θέσεις της για τα τρανσέξουαλ άτομα και η πεποίθησή της, ότι τα βιολογικά φύλα είναι μόνο δύο, είχαν εγείρει αισθήματα μίσους από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και είχαν χαρακτηρισθεί, από έτερη ορθοπολιτική σκοπιά, τρανσοφοβικές. Κι όμως, την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν πρόκειται να τη συναντήσουμε με τα μαλλιά σε μόνιμο χριστιανοπρεπή κότσο, να ξημεροβραδιάζεται σε εκκλησιαστικούς ναούς και σε θρησκευτικές συλλογικότητες. Η Τζόαν ευχαρίστησε τους θαυμαστές της που της απέστειλαν μηνύματα συμπαράστασης, ενημέρωσε και ενημερώνεται από τις αστυνομικές αρχές της χώρας της και ευχήθηκε, διακριτικά, περαστικά στον συνάδελφό της Σαλμάν Ρουσντί, ο οποίος φαίνεται ότι, ευτυχώς, διέφυγε οριστικά τον κίνδυνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments