Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος: “Σλουκι”… λουκ με γαλανόλευκα “κομάντο”

Εθνική Ελλάδος: “Σλουκι”… λουκ με γαλανόλευκα “κομάντο”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Εθνική Ελλάδος: Η Εθνική μας ομάδα έδειξε πως μπορεί να βρει και από αλλού πρωταγωνιστές και πήρε τη νίκη με 67-80 κόντρα στη Γεωργία του Ηλία Ζούρου

Παίζοντας σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με πεντάδα που δεν αγωνιστεί ποτέ μεταξύ της, η Εθνική μας ομάδα έδειξε πως μπορεί να βρει και από αλλού πρωταγωνιστές και πήρε τη νίκη με 67-80 κόντρα στη Γεωργία του Ηλία Ζούρου και πλέον αύριο (19/8) κόντρα στην Τουρκία θα προσπαθήσει για το 3/3 στο τουρνουά “Ακρόπολις”.

Ο Κώστας Σλούκας έδειξε ότι ξεπέρασε για τα καλά το πρόβλημα τραυματισμού και ήταν ο κορυφαίος για την επίσημη αγαπημένη, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους. Για δεύτερο σερί ματς σταθερός ήταν και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 10π, ενώ διψήφιος ήταν και ο Κώστας Αντετοκούνμπο (10π.). Μεγάλη έκπληξη ο Μιχάλης Λούντζης με 8 πόντους και 2/3 τριπ.

Το ματς

Με τους Ντόρσεϊ, Καλάθη, Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο και Κώστα Αντετοκούνμπο ξεκίνησε η Ελλάδα με τη Γεωργία και στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (8-6 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων Γεωργιανών) στο 4’ και έδειχναν να είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Μάλιστα στο 7’ η ομάδα του Ηλία Ζούρου είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα (15-11), καθώς η “γαλανόλευκη” δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, ενώ είχε και αμυντικά κενά, έχοντας τον Μαμουκελασβίλι σε εξαιρετική κατάσταση. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την Ελλάδα να υπολείπεται με 5 (16-21), δείχνοντας πως ακόμα δεν υπάρχουν οι αυτοματισμοί.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο με η Γεωργία να συνεχίζει να κρατά εύκολα το προβάδισμα (25-18), αλλά ένα μικρό 4-0 από τον Σλούκα έφερε κάποια… χαμόγελα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Έτσι στο 15’ το σκορ έπεσε στους 4 (29-25), αλλά παρά την καλή άμυνα που έπαιζαν οι Έλληνες παίκτες, δεν μπορούσαν να την μετουσιώσουν σε πόντους. Παρόλα αυτά στο 18’ το ματς ήρθε σε απόλυτη ισορροπία (30-30), αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν εκ νέου τα ηνία και έτσι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με σκορ 37-34.

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, η Εθνική μπήκε δυναμικά στην 3η περίοδο και με δύο σερί τρίποντα από Ντόρσεϊ και Λούντζη, πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 37-40 στο 22’ και μάλιστα κατάφερε να το αυξήσει.

Η ευστοχία από τα 6.75 ήταν αυτό που έδωσε την απαραίτητη ώθηση και ήταν χαρακτηριστικό πως στο 27’ το σκορ έφτασε στο +9 (42-53), παίζοντας με πεντάδα που για πρώτη φορά συνεργαζόταν και ήταν αυτό που “μπέρδεψε” τη Γεωργία και μάλιστα με τη λήξη το τρίτου δεκαλέπτου η Ελλάδα είχε πάρει διαφορά ασφαλείας (47-56).

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πάρει ρυθμό και μάλιστα στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου έδειχνε να είναι πολύ κοντά στη δεύτερη νίκη. Στο 33′ το σκορ έφτασε ακόμα και σε διψήφια διαφορά (52-62) και ουσιαστικά το παιχνίδι κριθεί, μιας οι δύο προπονητές δοκίμαζαν άλλα σχήματα.

Έτσι το ματς είχε γίνει τυπικής διαδικασίας και στο 38′ ο Δημήτρης Ιτούδης δοκίμασε σχήμα με τρεις κοντούς, καθώς ήθελε πίεση στη μπάλα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να κάνει το 2/2 επικρατώντας με 67-80.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 37-34, 47-56, 67-80

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments