Διεθνή

«Το τέλος του κόμματος Ερντογάν πλησιάζει»

«Το τέλος του κόμματος Ερντογάν πλησιάζει»

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah/Pixabay

Η Τουρκάλα πανεπιστημιακός διατυπώνει τη θέση της, ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του οποίου ηγείται ο Πρόεδρος Ερντογάν, οδηγείται σε καθαρή ήττα στην προεδρική εκλογή που θα διεξαχθεί το ερχόμενο έτος

Την πεποίθηση ότι το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας πρόκειται να φθάσει στο οριστικό τέλος του στις εκλογές του 2022 διατυπώνει η διακεκριμένη πολιτικός επιστήμονας – διεθνολόγος Ülkü Doğanay, καθηγήτρια τουρκικής πολιτικής και επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

Η Τουρκάλα πανεπιστημιακός διατυπώνει τη θέση της, ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του οποίου ηγείται ο Πρόεδρος Ερντογάν, οδηγείται σε καθαρή ήττα στην προεδρική εκλογή που θα διεξαχθεί το ερχόμενο έτος. Η κύρια ευθύνη για την καθοδική πορεία ανήκει στον Πρόεδρό του.

Η Ülkü Doğanay υπενθυμίζει ότι το κυβερνών κόμμα δημιουργήθηκε πριν από 21 χρόνια από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  και ορισμένους ακόμη ανθρώπους και ότι το κόμμα αυτό κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της γείτονος για δύο δεκαετίες. Ωστόσο, ο βιοιστορικος κύκλος του κόμματος ολοκληρώθηκε και η οριστική ταφόπλακα υποστηρίζεται μαχητικά ότι θα τεθεί στις εκλογές του 2022.

Το AKP ευνοεί τις ελευθερίες σουνιτικής και μουσουλμανικής πλειοψηφίας, παρά όλων των πολιτών, και άλλων εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων: «Για παράδειγμα, άρουν την απαγόρευση της μαντίλας. Από τη στιγμή που οι ηγέτες του ΑΚΡ νόμιζαν ότι είχαν επιτύχει την ελευθερία της θρησκευτικής πίστης, δεν υπήρχε πρόβλημα ελευθερίας στη Χώρα και δεν υπήρχε ανάγκη να ακούσουν τα αιτήματα των πολιτών».

Επιπλέον, η γνωστή πολιτικός επιστήμονας επισημαίνει ότι το ΑΚΡ αδιαφόρησε ή, ακόμη, ακολούθησε εχθρικές πολιτικές εναντίον ορισμένων ομάδων, όπως είναι τα LGBT άτομα, η κοινότητα των Αλεβιτών, οι γυναίκες και οι Κούρδοι.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να εκπλήσσει πλέον το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα και ο Ερντογάν προσωπικά βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση ως προς την αποδοχή από το εκλογικό σώμα της Τουρκίας. Οι πολίτες γείτονες δεν δίνουν, σε καμία δημοσκόπηση, προβάδισμα στον Πρόεδρο Ερντογάν και το κόμμα του και, σε ορισμένες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, το κυβερνών κόμμα δυσκολεύεται να περάσει ακόμη και στον δεύτερο γύρο, όπως αναφέρεται στην ανάλυση που φιλοξενείται στη διαδικτυακή ειδησεογραφική πύλη Duvar.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments